Zabıtadan Çevre Nöbeti

Zabıtadan Çevre Nöbeti
Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde başlattıkları uygulama ile yol kenarlarına ve Zapsuyu Vadisi’ne kül dökenlerin önüne geçmek için nöbet tutuyor.

- Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde başlattıkları uygulama ile yol kenarlarına ve Zapsuyu Vadisi’ne kül dökenlerin önüne geçmek için nöbet tutuyor.

Zabıta ekipleri, kış mevsiminin başlamasıyla Hakkari'de tüketimi artan kömürün şehirde hava kirliliği oluşturmasının yanı sıra biriken kömür küllerinin Hakkari-Çukurca karayolu kenarına ve Zapsuyu Vadisi’ne dökülmesi ile oluşan çevre kirliliğinin önüne geçmek için harekete geçti. Hakkari Belediyesi Zabıta ve Temizlik İşleri müdürlüklerinin başlattıkları ortak çalışmalar kapsamında ilk olarak geçtiğimiz yıllardan beri Hakkari-Çukurca karayolu üzerine dökülen küller toplatılıp çevre temizliği yapıldı. Yaşanan çevre kirliliğinin tekrarlanmaması için çalışmalar yapan ekipler, 25 bin metrekarelik Hakkari şehir çöplüğü merkezinde 8 bin metrekarelik yeni bir alan oluşturup, burayı kül dökme sahası olarak belirledi. Kentte nakliye işleri ile uğraşan firma ve şoförlere resmi yazı ile tebligat gönderen Hakkari Belediyesi, belirlenen kül dökme sahası dışında yol kenarlarına ve Zapsuyu Vadisi’ne kül döken araçlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’na göre idari para cezası kesileceğini duyurdu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürü Naif Yaşar, zabıta ekiplerinin Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde başlattıkları uygulama ile akşam saat 17.00 ile sabah 07.00 saatleri arasında denetim başlattıkları belirterek, "Başlattığımız çalışmalarımızı belediye ilan hoparlörlerinden duyurduk ve nakliyecilere tebligat gönderdik. Yol kenarlarına ve Zapsuyu Vadisi’ne kül dökülmesini yasakladık. Bu konuda gerekli çalışmalarımız devam etmekte. Bundan böyle her gece zabıta ekiplerimiz kış boyunca akşam saat 17.00’den sabah 07.00’ye kadar karayolu üzerinde nöbet tutacak. Belirtilen alan dışında kül dökenlerin tespit edilmesi durumunda cezai işlem uygulanacaktır. Hakkari hepimizin, bu konuda tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.

ZABITADAN ÇEVRE NÖBETİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.