Zafer Bayramı Kutlaması

Zafer Bayramı Kutlaması
Belediye başkanları ve kurum başkanları Mersinlilerin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç yayınladığı mesajda, 26 Ağustos 1922 yılında başlayan ve 30 Ağustos’ta...

Belediye başkanları ve kurum başkanları Mersinlilerin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç yayınladığı mesajda, 26 Ağustos 1922 yılında başlayan ve 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan milli mücadeleyle Türk milletinin özgürlüğünü bütün dünyaya duyurduğunu belirterek, "30 Ağustos Zafer Bayramı’nda bizlere eşsiz zaferler kazandıran, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük komutan ve devlet adamı Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Zafer Bayramımızın 93. yıldönümü kutlu olsun ”dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da yaptığı yazılı açıklamada, ’Yurtta ve Dünyada Barış’ı ilke edinen Türk milletinin bu yıl Zafer Bayramı’nı şenliklerle kutlayamayacağına dikkat çekerek, "30 Ağustos Zafer Bayramı’nı 1 Eylül Dünya Barış Günü ile birlikte anıyor. Gelecek 30 Ağustos’ların barış içerisinde mutlu günlerde kutlanacağına inanıyorum" diye konuştu.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti, vatanı ve milletiyle sonsuza kadar hür ve bağımsız kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. yıldönümünü en kalbi duygularımla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize Çanakkale ve 30 Ağustos ruhunu iyi anlatmalı ve onları bu bilinçle yetiştirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Mersin İl Başkanı Taşpınar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, Türk ordusunun ve tarih sahnesinden silinmek istenen Türk milletinin varoluş mücadelesinin en güzel örneklerinden biri olduğuna vurgu yaparak, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal savaşımızın tüm kahramanlarını, dünden bugüne tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Bu büyük destana, birlik ve beraberliğimize her zaman sahip çıkarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü ve bekası için yorulmadan çalışarak, Ulu Önderin ilke ve değerlerinden aldığımız güçle uygarlık yolunda kararlı ilerleyişimizi sürdürerek ve ülkemizi dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi yaparak bu vatanı bize armağan edenlere layık olacağız. Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Turgut Aybak ise 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları söyledi: "30 Ağustos öyle bir zaferdir ki, bir toplumun küllerinden doğmasını sağlamakla kalmamış esaret altındaki birçok ulusa da örnek olmuştur. Zaferin yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, vatanın bütünlüğü ve Yüce Türk Milleti’nin bağımsızlığı uğruna hayatlarını feda eden, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.