Zihnindeki engelleri aştı madalyaları topladı

Zihnindeki engelleri aştı madalyaları topladı
Zihnindeki engelleri aşan Kahramanmaraşlı genç, madalyaları tek tek topladı.

Zihnindeki engelleri aşan Kahramanmaraşlı genç, madalyaları tek tek topladı. Dünya'ya zihinsel engelli olarak gelen, ailesinin desteğiyle sporla hayata tutunan 26 yaşındaki Mehmet Kaplan, biri olimpiyat, dördü altın olmak üzere değişik branşlarda 17 tane madalyası var.

Kahramanmaraşlı Recep ve Nazmiye Kaplan ailesinin 2 kızından sonra yüzde 50 zihinsel engelli olarak dünyaya gelen Mehmet Kaplan'ın spora olan aşkı hayatını değiştirdi.

Koşu başta olmak üzere, yüzme, voleybol, masa tenisi gibi branşlarda yurt içi ve yurt dışı yarışmalara katılan Mehmet Kaplan, önemli derecelere imza attı. Mehmet Kaplan sporda elde ettiği başarılarının yanında 5 yıldır fabrikada çalışarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

"HİÇBİR ENGEL BAŞARIYA ENGEL DEĞİLDİR"

2007 yılında Çin'de düzenlenen Paralimpik Olimpiyatlarında voleybol kategorisinde 3. olan Mehmet Kaplan, "Gaziantep, Bolu, Antalya, İstanbul, Denizli, İzmir ve Çin'de katıldığım yarışmalarda biri olimpiyat olmak üzere dördü altın olmak üzere 17 tane madalyam var. Milli sporcu olarak Dünya olimpiyat oyunlarına katıldım. Hiçbir engel başarıya engel değildir" dedi.

"OĞLUMU EVLENDİRMEK İSTİYORUM"

Oğlunun başarılarından dolayı gurur duyduğunu ifade eden baba Recep Kaplan ise, "Oğlum doğuştan engelli. Çok zorluklarla büyüdü. Bu çocuklarımızı engelli olarak görmüyorum. Bu çocuklarımıza daha fazla sahip çıkılmasını istiyorum. Oğlumun başarılarından dolayı çok gurur duydum. Olimpiyatlarına kadar gitti önemli başarılar elde etti. Oğlumun elde ettiği başarılarını devletimize milletimize armağan ediyorum. Oğlum bu başarıların yanında fabrikada çalışıyor. Artık oğluma evleneceği bir kız arıyorum" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.