Ziraat Odalarının İl Temsilciliği Seçimi Yapıldı

Ziraat Odalarının İl Temsilciliği Seçimi Yapıldı
Van’da, ziraat odaları il temsilciği seçimleri yapıldı.Bir otelde düzenlenen seçimlere 11 ilçeden 77 kişi katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda...

Van’da, ziraat odaları il temsilciği seçimleri yapıldı.

Bir otelde düzenlenen seçimlere 11 ilçeden 77 kişi katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Özgökçe, en temel görevlerinin çiftçilere hizmet etmek olduğunu vurguladı. Çiftçilerin alın teri ve emeğinin kendileri için önemli olduğunu belirten Özgökçe, “Gece gündüz, yağmur çamur demeden her türlü zor koşullar içinde üretimi sürdüren siz değerli çiftçilerimize ne kadar hizmet etsek azdır. Zor şartlar altında üretim gerçekleştiren ve emeğini karşılığını almaya çalışan çiftçimiz, ağırlaşan ekonomik zorluklar karşısında dayanmaya çalışmakta ve üretimin devamlılığını sağlamaktadır. İlimizin ekonomik olarak gelişmesi için, köylerin yaşanır hale getirilmesi, köyden kente göçün önlenmesi ve aile çiftçiliğinin desteklenmesi gerektiği unutulmamalıdır. Yeni hibe ve destek programları geliştirilmelidir” dedi.

Seçimlerde bir konuşma yapan Türkiye Ziraat Odaları Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Cevdet Delil ise, “Özellikle tarım ve hayvancılık desteklemelerin artırılması gerekir. Bizde bu amaç doğrultusunda Ziraat Bankası Başkanlığı olarak gerekli destekleri vermeye çalışıyoruz. Depremden sonra Van ve bölgesinde çok büyük yaralar açıldı. Dolayısıyla ilimizin yüzde 60-70’inin tarım ve hayvancılıkla uğraşmasından dolayı modern tarım ve hayvancılığa geçiş yapılmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle seçimlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere gidildi. 77 üyenin oy kullandığı seçimler sonunda Gevaş Ziraat Odası Başkanı Mesut Ergenç, Tuşba Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe, Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan ve Çatak Ziraat Odası Başkanı Kemal Kaya il temsilciliğine seçildi.

VAN’DA, ZİRAAT ODALARI İL TEMSİLCİĞİ SEÇİMLERİ YAPILDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.