Zirve Yayınevi Davasında Üç Tahliye

Zirve Yayınevi Davasında Üç Tahliye
2012 yılında hazırlanan ek iddianame ile Zirve Yayınevi cinayetlerini azmettirdikleri gerekçesiyle örgüt yöneticiliğinden tutuklanan Mehmet Ülger, Haydar Yeşil ve Ruhi Abat, bugün görülen 101. duruşmada mahkemenin verdiği ara kararla tahliye edildi.

- 2012 yılında hazırlanan ek iddianame ile Zirve Yayınevi cinayetlerini azmettirdikleri gerekçesiyle örgüt yöneticiliğinden tutuklanan Mehmet Ülger, Haydar Yeşil ve Ruhi Abat, bugün görülen 101. duruşmada mahkemenin verdiği ara kararla tahliye edildi.

Malatya 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, 2012 yılında kabul edilen ek iddianame ile tutuklanan emekli Albay Mehmet Ülger, emekli Binbaşı Haydar Yeşil ve öğretim üyesi Ruhi Abat, haklarındaki delillerin paralel yapı tarafından uydurulduğunu ileri sürerek, tahliyelerini talep etti.

Duruşmanın öğleden sonraki kısmında söz alan Ruhi Abat, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu savunarak, “Bu hukuk devleti herkese lazım. Sesimizin HSYK tarafından duyulmasını ve kulak verilmesini istiyorum. Biz bu davada maddi gerçekliğin ortaya çıkması için çırpınıyoruz. İlker Çınar’ın sözde flaş belleği nedeniyle tutukluyum” dedi. Abat, bu iddianamenin paralel yapının manipülasyonu olduğunu belirterek "Sayın savcılar kendi iddianamelerini hazırlamışlar ve bana hitap etmiyor. Aslında bu iddianameyi iki kelime özetler; dezenformasyon, manipülasyon. Bilgisayar kullanma hakkı olmadığı için mağdurum. En azından bu mağduriyetimin giderilmesini ve tahliyemi talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Verilen kısa aranın ardından ara kararları açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Mehmet Ülger, Ruhi Abat ve Haydar Yeşil’in tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Tahliye kararı çıkan sanıklara yurt dışı yasağı konulurken, 3 sanığın bu akşam cezaevinden çıkması bekleniyor.

22 Haziran 2012 tarihinde kabul edilen ek iddianamede, dönemin Malatya Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger ve emekli Binbaşı Haydar Yeşil hakkında, 'terör örgütü yöneticiliği' suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.