"Zirve"nin Güvenliği Onlardan Soruluyor

Zirvenin Güvenliği Onlardan Soruluyor
11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Foto-Film Şube Müdürü olarak görev yapan Mehmet Demirci, 3 yıl boyunca Cumhurbaşkanı’nı koruyan ekibe ait çektiği sıradışı fotoğrafları PhotoAntalya Uluslararası...

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Foto-Film Şube Müdürü olarak görev yapan Mehmet Demirci, 3 yıl boyunca Cumhurbaşkanı’nı koruyan ekibe ait çektiği sıradışı fotoğrafları PhotoAntalya Uluslararası Basın Fotoğrafı Günleri’nde kapsamında Antalya’da sergileyecek.

Devletin zirvesindeki güvenlikten sorumlu polislerin hikayesi ilk kez bu kadar detaylı bir şekilde fotoğraflandı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Foto-Film Şube Müdürü olarak görev yapan Mehmet Demirci, 3 yıl boyunca Cumhurbaşkanı’nı koruyan ekibe ait çektiği sıradışı fotoğrafları PhotoAntalya Uluslararası Basın Fotoğrafı Günleri’nde kapsamında Antalya’da sergileyecek.

Demirci’ye göre Cumhurbaşkanı Gül’ün güvenliğini sağlamak için bir matematikçi titizliği ile çalışan ve en ince ayrıntısına kadar her şeyi hesaplayan koruma ekibi fotoğraflamak hiçte kolay değil. Ser verip sır vermeyen hepsi alanında uzman polislerden oluşan koruma ekibi, 7/24 mantığı ile çalışıyor. ‘Koruma’ adıyla bir kitap çalışması yaptığını anlatan Demirci, serginin bu çalışmanın ilk ürünü olduğunu söyleyerek sergiye dair şunları söyledi: ‘‘Devletin zirvesi ile yakın olmak bir anlamda korumaların çalışma ortamına da yakın olmak demek. Onların hikâyelerine odaklanmak ve onları fotoğraflamak hiçte kolay değildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün güvenliğini sağlamak için bir matematikçi titizliği ile çalışan ve en ince ayrıntısına kadar her şeyi hesaplayan koruma ekibi ile üç yıl birlikte çalıştık. Coşkulu kalabalıklar içinde rahat fotoğraf çekebilmemde ki en önemli pay da onlara aittir. Koruma ekibi çoğu zaman hınca hınç dolu meydanlarda beni kendi çemberlerinin içine alıp işimi daha rahat yapmama imkân sağladı.’’

Görevi süresince cumhurbaşkanını takip etmenin yanında farklı bir konu üzerinde de çalışarak ‘Koruma’ fotoğraflarını çekmeye başladığını anlatan Demirci: “Fotoğrafçı olarak paha biçilmez bir objeniz olsa bile, zaman zaman farklı konularda fotoğraf çekmeyi de istiyorsunuz. “Koruma” diye isimlendirdiğim bu sergideki fotoğraflar işte bu anlayışın ürünü olarak ortaya çıktı. Görev başındaki koruma polislerini fotoğraflamak benim için hem yeni bir konu, hem de bilmediğim bir dünyayı keşfetmekti. Kalabalıklar içinde çoğunu fark etmediğiniz ama önemli bir misyonu yerine getiren bu ekibi fotoğraflarımla biraz da görünür kılmaya çalıştım. Halen üzerinde çalışmaya devam ettiğim bu projeyi kısa bir süre sonra bir kitaba dönüştürerek fotoğraf severlerin beğenisine sunmayı düşünüyorum” dedi.

SERGİ, 1-5 NİSAN TARİHLERİNDE ANTALYA’DA

Mehmet Demirci’nin Koruma fotoğraflarından oluşan sergi 1-5 Nisan tarihleri arasında Antalya Cam Piramit’te sergilenecek. ‘A Protokol, Cumhurbaşkanı ile 990 Gün’ isimli kitabı da bulunan Demirci, 4 Nisan’da Cam Piramit’teki söyleşisiyle 11. Cumhurbaşkanı ile birlikte geçirdiği 3 yıla ait tecrübelerini fotoğrafseverlerle de paylaşacak.

Basın fotoğrafının dünyadaki mühim foto muhabirleri ve editörleri ile Türkiye’de haber fotoğrafına yön veren isimler, 1 Nisan’da Antalya’da buluşuyor. PhotoAntalya Uluslararası Basın Fotoğrafı Günleri’nde ilk Türk foto muhabiri Ferit İbrahim’in kareleri de, Türkiye’den genç yeteneklerin fotoğrafları da bir arada sergilenecek. Ara Güler’den Coşkun Aral’a, National Geographic fotoğrafçısı Reza’dan dünyanın en şöhretli foto muhabirlerinden Christopher Morris’e, dünyanın en mühim kadın foto muhabirlerinden Jodi Bieber’den New York Times Resim Editörü Gaia Tripoli’ye kadar 60’a yakın ismin katılacağı PhotoAntalya kapsamında, kentin değişik noktalarındaki etkinlikler, 1-5 Nisan tarihleri arasında beş gün boyunca sürecek.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği organizasyonu ile gerçekleşecek festivalin merkezi Antalya Cam Piramit.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.