Zonguldak Bakımevine İkinci Veteriner Hekim

Zonguldak Bakımevine İkinci Veteriner Hekim
Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci Sezgin, Zonguldak Bakımevine ikinci veteriner hekim alımı yapıldığını söyledi.

- Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci Sezgin, Zonguldak Bakımevine ikinci veteriner hekim alımı yapıldığını söyledi.

Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci Sezgin yaptığı açıklamada, Zonguldak İl Özel İdaresi Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon ve Bakımevinde, artık hafta sonları da veteriner hekimin çalışacağını belirtti. Sezgin, “Zonguldak İl Özel İdaresi Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon ve Bakımevimizde geçtiğimiz yıl yaptığımız büyütme çalışmamızın ardından, bakımevimizdeki köpeklerimizin kısırlaştırma-aşılama ve küpeleyerek alındıkları semtlere geri bırakılması çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Sağlıklı olanlar alındığı yerlere geri bırakılırken, sakat, hasta, güçten düşmüş köpeklerimiz bakımevimizde yaşamaktadır. Bakımevimizdeki hayvanlarımızın yemek ihtiyaçları her gün düzenli olarak giderilmekte ve sağlık durumları ile ilgilenilmektedir. Yıllardır tek bir veteriner hekim ile Zonguldak merkezdeki hayvanlarımızın dertlerine çare olmaya çalışırken, Valimiz Ali Kaban’a ilettiğimiz talebimiz neticesinde bir ay önce ikinci veteriner hekimimiz göreve başlamış, artık hafta sonları da bakımevimizde veteriner hekim çalışmaktadır. Bakımevimizde sadece sahipsiz sokak hayvanlarına hizmet verilmekte olup sahipli hayvanlar kabul edilmemektedir. İkinci veterinerin göreve alınması talebimizi olumlu karşılayarak, bakımevimizdeki hayvanlarımızı mağduriyetten kurtaran Valimiz Ali Kaban başta olmak üzere İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş’a duyarlı yaklaşımlarından ötürü teşekkürü bir borç biliriz. Bakımevimizde hekimlerimiz Verda Köktürk ve Candan Sağlam haftanın yedi günü dönüşümlü olarak görev yapmakta olup, derneğimizin gönüllü desteği kesintisiz devam etmektedir. Hayvan sahiplenmek ve bakımevimizi ziyaret ederek görmek isteyenler için haftanın yedi günü 11.00 ve 16.00 saatleri arasında bakımevine girişin serbeste olduğunu hatırlatır, on sekiz yaşından küçük kardeşlerimizin yanlarında aileleri ile hayvan sahiplenebileceklerini belirtmek isteriz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.