Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü Öğrencilere Göz Ve Ağız Diş Sağlığı Taraması Yapıldı

Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü Öğrencilere Göz Ve Ağız Diş Sağlığı Taraması Yapıldı
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurum Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Koruyucu Ağız Diş Sağlığı Hizmetleri kapsamında Zonguldak Bahçelievler İlkokulunda ve Kozlu Cumhuriyet İlkokulunda öğrencile...

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurum Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Koruyucu Ağız Diş Sağlığı Hizmetleri kapsamında Zonguldak Bahçelievler İlkokulunda ve Kozlu Cumhuriyet İlkokulunda öğrencilere florür vernik, Göz ve Ağız Diş Sağlığı Taraması başladı. Yine Sağlık Bakanlığının “Günde 2 kez 2 Dakika” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında ilköğretim öğrencilerine Göz taraması ve içinde fırça ve macun bulunan ağız ve diş sağlığı seti dağıtıldı.

Bahçelievler İlkokulunda yapılan taramaya Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek,, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya, Bülent Ecevit Üniversitesi Göz Ana Bilim Dalında Görevli Doç.Dr. Sılay Cantürk Uğurbaş, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Recep Genç, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Zülfikar Uçar, Merkez İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Esra Canan Koca, Bahçelievler Okul Müdürü Ali Özdoğan”ın yanı sıra öğretmenler ve öğrenciler Katıldılar.

Kozlu İlçesine bağlı Cumhuriyet İlkokulunda yapılan tarama programına Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya , Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya,Bülent Ecevit Üniversitesi Göz Ana Bilim Dalında Görevli Doç.Dr. Sılay Cantürk Uğurbaş, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Recep Genç Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, Kozlu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Sevda Kaya, Kozlu Cumhuriyet İlkokul Müdürü Bahattin Kabakçı katılarak öğrencilere fırça macun ve diş sağlığı seti dağıtıldı.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya Şöyle dedi:

"Müdürlüğümüz ile Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından imzalanan protokol gereği ve Sayın Valimiz Ali Kaban”ın destekleri ile Halk Sağlığı Müdürlüğümüze alınan iki adet göz tarama cihazı ille ilimiz genelinde tüm okullarda 5-13 yaş gurubu öğrencilerimize Göz ve Ağız Diş Sağlığı Taraması yapılmıştır. Öncelikle Merkez Bahçeli Evler İlkokulu ve Kozlu İlçesi Cumhuriyet İlkokulunda başlanarak önümüzdeki günlerde tüm il genelindeki okullarımızda bu çalışmalarımız devam edecektir. Ayrıca bizim çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Ali Kaban”a da buradan teşekkür etmek istiyorum."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.