Zonguldak Kömürspor’a Stat Şoku

Zonguldak Kömürspor’a Stat Şoku
Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ve Gençlik Spor il Müdürlüğü tarafından Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu hakkında basın toplantısı düzenlendi.Zonguldak Valilik binası toplantı salonunda gerçekleştirilen to...

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ve Gençlik Spor il Müdürlüğü tarafından Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu hakkında basın toplantısı düzenlendi.

Zonguldak Valilik binası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz ve Zonguldak Kömürspor yöneticileri katıldı. Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz ve Zonguldak Kömürspor Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Öztürk’ün katıldı.

Toplantıda, tribünlerinde derin çatlaklar oluşan Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nun durumu tartışıldı. İl Emniyet Müdürü Osman Ak, 1940’da yapılan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait statla ilgili hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi. Ak, ’Spor güvenliği yasası’ kapsamında her yıl futbol müsabakaları başlamadan stadyumlar hakkında ’durum tespit raporu’ hazırlandığını, TFF’nin de bu rapora göre maç oynanacak statları belirlediğine işaret etti. Mevcut haliyle Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın maç oynanmaya elverişli olmadığını ifade eden Ak, şunları söyledi: “Stadyumda en ufak bir şey olursa, mesela yangın veya istenmeyen bir hadise olduğunda 2 kişinin geçebildiği yerden 5 bin kişiyi çıkarmaya çalışacağız. Bu stadyumun bana göre en facia olarak nitelendirilen durumu bu. Maçları kimsenin burnu kanamadan oynatmaktır bizim görevimiz. Bu stadyum bu halde bu seyirciyi kaldıramaz. Gerekli iyileştirmeler yapılırsa tabii ki o zaman bakılır. Bu şekliyle bu stadyumda maç oynamak faciaya davetiye çıkarmaktır. Bizim de buradaki çabamız bunların önüne geçmektir ”dedi.

TRİBÜNLERDE ÇÖKME TEHLİKESİ

Zonguldak Kömürspor’un maçlarını başka bir statta oynaması gerektiğini ifade eden Gençlik Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz ise “Bu toplantıyı daha önce kendi aramızda yaptık. Biz toplantıyı yaptıktan sonra sosyal medyada başlatılan karalama kampanyası doğru değil. Ben 3 yıldır Zonguldak’ta il Müdürlüğü grevini yapıyorum. Görev aldığım süre boyunca emniyetimizin değerli katkılarıyla Zonguldak Valisi Ali Kaban’ının himayesinde Zonguldak Kömürspora biz bu imkanı sağladık. Stattın için 6 milyon TL harcama yaparak zemini yeniledik. Zonguldak Kömürspor burada oynamak istedi. Bizim çalışmalarımız devam ediyor. Stattın iç çalışmaları tamamlandı şimdi tribünler kaldı. Zonguldak kömürspor 3 yıldır burada top oynadığı için biz bu çalışmaları yapamıyoruz. Bu yıl stadyum kapalı tribünlerden başlanarak yapılacak. Kapalı tribünler yapılırken maç oynanamaz. Çünkü açık tribünlerdeki duvarlarda da riskler bulunuyor” dedi.

ZONGULDAK KÖMÜRSPORA STAT ŞOKU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.