Zonguldak'ta "Kadına Şiddete Hayır" Protestosu

Zonguldakta Kadına Şiddete Hayır Protestosu
Zonguldak Kadın Platformu üyeleri, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında düzenledikleri yürüyüş ile kadına şiddeti protesto etti.

- Zonguldak Kadın Platformu üyeleri, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında düzenledikleri yürüyüş ile kadına şiddeti protesto etti.

Madenci Anıtı'nda toplanan yaklaşık 50 kişi, “Şiddetsiz bir toplum. Her yer kadın her yer direniş. Direne direne kazanacağız. İnadına hayat inadına sokak" yazılı dövizler taşıdı. Erkeklerin de destek verdiği kalabalık, Gazipaşa Caddesi'ni takiben Valilik önüne kadar yürüdü.

Zonguldak Kadın Platformu adına basın açıklaması yapan Zuhal Engiz, kadına yönelik şiddete özde değişen bir şey olmadığını söyledi. Engiz, "Kadınlar, erkekler tarafından sokak ortasında dövülmeye, hakarete uğramaya, öldürülmeye devam ediliyor. Her türlü şiddete, baskıya ve sömürüye karşı susmuyor, isyan ediyoruz. Her gün üç kadının öldürüldüğü, onlarcasının tacize, tecavüze ve şiddete bu sistemde sadece nefes almak için bile mücadele etmek zorundayız. Gericiliğin, cinsiyetçiliği meşrulaştıran, kadını sosyal yaşamda yok sayan ve kadına karşı işlenen suçları normalleştiren karanlığa karşı kurmak için biz kadınlar meydanları sokakları terk etmiyoruz" dedi.

Kalabalık, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

ZONGULDAK'TA

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.