“Zübük” Kartal’da Sahnelendi

“Zübük” Kartal’da Sahnelendi
Aziz Nesin’in ünlü romanı “Zübük” tiyatro oyunu olarak Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sahnelendi.Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’nün Dünya Tiyatrolar Günü kap...

Aziz Nesin’in ünlü romanı “Zübük” tiyatro oyunu olarak Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’nün Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında düzenlediği, ünlü yazar Aziz Nesin’in aynı adlı kitabından uyarlanan “Zübük” adlı oyun Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Kartal halkının yoğun ilgi gösterdiği komedi oyununa Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’in yanı sıra Kartal Belediyesi birim müdürleri de katıldı. Aziz Nesin’in doğumunun 100. Yılı anısında oynayan birbirinden komik sahnelerin yer aldığı oyun salonda sık sık kahkaha krizlerine neden oldu.

Siyasi hayatına küçük bir ilçede başlayarak milletvekilliğine kadar yükselen “İbrahim Zübükzade”nin çevresindeki herkesi kandırarak, halkın manevi değerlerini ve inançlarını sömürerek siyasette yükselmesini ve bu yükselişten zarar görenlerin son çare olarak onu Ankara’ya göndermek istemelerini konu alan oyun, Tiyatrokare tarafından sahneye konuldu. Nedim Saban’ın yönettiği oyunda Tuna Orhan, Halim Ercan, Hakan Akın, Bahar Yanılmaz, Deniz Değirmenci, Ercü Turan, Hilmi Özçelik, Evren Erler, Serdar Aydın, Ena Alpar, Emrah Düzkaya ve Selim Tezin rol alıyor.

Oyunun ardından Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer tarafından Dünya Tiyatrolar Günü anısına Tiyarokare ekibini temsilen oyuncu Tuna Orhan’a plaket takdim edildi.

AZİZ NESİN’İN ÜNLÜ ROMANI “ZÜBÜK”, TİYATRO OYUNU OLARAK KARTAL BELEDİYESİ HASAN ALİ YÜCEL KÜLTÜR MERKEZİ’NDE SAHNELENDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.