2 bin bilgisayarı Pardus İşletim Sistemi ile donattı

2 bin bilgisayarı Pardus İşletim Sistemi ile donattı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulundurduğu yaklaşık 2 bin bilgisayarı Pardus İşletim Sistemi ile donattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası yaptığı yerli ve milli üretim çağrısına kulak vererek kolları sıvayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulundurduğu yaklaşık 2 bin bilgisayarı Pardus İşletim Sistemi ile donattı.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, TÜBİTAK ULAKBİM’le ilgili protokolü geçtiğimiz Şubat ayında imza altına aldıklarını ifade ederek: “Pardus bizim milli işletim sistemimiz. Yüzde 100 yerli ve Türkçe. Bugün biz Pardus’u milli işletim sayesinde burada günlük 20 bin dosya atımını çok hızlı bir şekilde yüzde 100 Türkçe ve güvenli olarak yapabiliyoruz. Pardus bizim için neden önemli? Biz bugün bir bilgisayar başına ortalama bin TL’lik dış sermayeye para veriyorduk. Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde 2 bin bilgisayar olduğunu düşündüğümüzde çok ciddi bir rakamın dışarıya gittiğini görüyoruz. Biz öncelikle bu rakamı dışarıya göndermektense, kendi içimizdeki yatırımlara aktarmak düşüncesiyle yerli ve milli işletim sistemimiz Pardus’a geçiş yaptık. Böylece hem dışa bağımlı olmaktan kurtulduk hem de dışarıya aktardığımız lisans parası belediyemiz bütçesinde kaldı.

Bu sistemi bildiğiniz gibi Genel Kurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığımız kullanmakta idi. Çok gizli belgeleri kendi iç network ağından dışarıya kesinlikle açılmadan çok güvenli bir şekilde veri aktarımını sağlayabiliyor. Bizde aynı şekilde bu sisteme başladık. Türkiye’de bu sistemi kullanan ilk Büyükşehir Belediyesi biz olduk” diye konuştu.

Başkan Erkoç, yerli ve milli üretimi destekleme adına tarım ve hayvancılık alanlarında da birçok hizmete imza atıklarını ifade ederek çiftçilere yönelik desteklere devam edeceklerini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.