2015 ve Büyükşehir Belediyesi

30 Mart seçimleriyle birlikte Kahramanmaraş Büyükşehir statüsüne kavuşarak ilk Büyükşehir Belediye Başkanını seçti.

Ak Parti’nin kurulduğu ilk günden bu yana partiye emeği olan ilçe Başkan yardımcılığı, ilçe başkanlığı ve sonrasında İl başkanlığı görevini yürütürken 40 yaşında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ilk kurucu Başkanı seçilen Fatih Erkoç.

Özel görüşmelerimizde 2014 yılı planlama, örgütlenme, koordinasyon yılı olduğunu 2015 yılı içinde de şehrin sorunlarını öncelik sırasına göre çözme, neşter vurma yılı olacağını söylemişti.

Büyükşehir belediyesinde yapılan örgütlenme, 2015 yılı bütçesi, Kaski’nin proje ve çalışmaları büyük ölçüde belli bir düzene girdi. 2015 yılında kent merkezinde alt ve üst kavşaklar, yeni alternatif yollar, otopark gibi yatırımlar birer ikişer ihale edilerek kazma vurulacak.

40 yaşında Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmak her insana nasip olmaz. 2011 milletvekili seçimlerinde Fatih başkana “önünde fırsat var, neden aday olmuyorsun?” diye bir soru yönelttiğimde, - “ya benim gönlümden belediye başkanlığı geçiyor” demişti. Allah üç yıl sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığını nasip etti.

**

Genç dinamik ve hırslı yapasıyla tanıdığım, geçmişi düzgün, kimseye diyet borcu olmayan bir siyasetçi olarak tanıdığım Fatih Mehmet Erkoç; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kentin sorunlarını çözebilecek yetenek ve yüreğe sahip biridir. Zaman zaman proje çalışmalarına tanık olduğum, genç dinamik ve mesai mevhumu tanımayan bir kadro ile çalışıyor. Eksiklikler olacaktır. Beğenmediğimiz, kabul etmediğimiz çalışmalar ve atamalar olacaktır. Ancak sonuç itibariyle baktığımızda başarılı olacağına inanıyorum. 2015 yılının bir yatırım ve hamle yılı olacağını görüyor ve gözlemliyorum.

Allah yar ve yardımcısı olsun!...

**

Dulkadiroğlu Belediyesi ve Logo çalışması

Bu sabah Dulkadiroğlu Belediyesinin logo tanıtım toplantısına katıldık. Çizgilere ve çizgilerin oluşturduğu anlamlara büyük önem veren biri olarak logoda şunları gördüm.

Ulucamii, Taş mescit, Gökyüzü ve Selçuklu mimarisinin çizgisel dökümü.

Güzel ve sade bir logo, mühendislik ve mimarlık yanı sıra tipografik açısından da güzel.

Bunun yanı sıra Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, çalışmalarla ilgili verdiği bilgilerde, tarihe sahip çıkacak olması da ayrıca beni mutlu etti.

Kahramanmaraş’ın tarihi Dulkadiroğlu sınırları içindedir. Her yıl üç tarihi evi alıp restore etmeyi planlıyor.

Dedezade sokak ile başlayacak sokak yenilenmesi ile ilgili bir çalışması var.

Sanırım yılın ilk günlerinde bu başlayacak. Bu sokak iyileştirmeleri devam edecek. Bunlar güzel hizmetler olarak çıkacak karşımıza…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi