30 Ağustos Tarihi Bir Adımın Bayramıdır

30 Ağustos Tarihi Bir Adımın Bayramıdır
Kahramanmaraş Milletvekili Habibe ÖÇAL, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kahramanmaraş Milletvekili Habibe ÖÇAL, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe ÖÇAL mesajında; “Sultan Alparslan’ın, 26 Ağustos 1071’de kefenini giyerek çıktığı Malazgirt ovasında kazandığı zaferle, Türk milleti Anadolu topraklarındaki hâkimiyetini ilan etmiştir. Yine bu aziz millet bir Ağustos günü başlayan ve 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ile bu topraklardan Türk İslam varlığını sileceği hayaline kapılanlara hiç unutamayacakları bir ders vermiştir.

30 Ağustos 1922 Zaferi bizim için; tam bağımsızlığımızın, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin teminatıdır. Bu zafer yalnızca bizim değil; tüm mazlum milletlerin, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır.

Milletimiz, tarih boyunca, devletimizle halkımızın bağlarını zayıflatmaya yönelik her türlü darbelere, kalkışmalara, terör örgütleri ve işbirlikçilerinin hain planlarına karşı tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi , daima ülkesine sahip çıkmış, bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır.

Bugüne değin, aziz milletimiz, kararlı duruşu, inancı ve imanı ile ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize yönelik tehditlerle karşı saldırıları bertaraf etmeyi başarmıştır.

Bundan sonra da İstiklal mücadelesi ruhuyla “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” ilkesi etrafında bütünleşen milletimiz bugün yaşadığımız tehditleri de, inşallah, bertaraf edecektir.

İhtiyacımız olan tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek, iç ve dış tüm düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır.

30 Ağustos 1922’de Türk milleti, boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Bundan 96. yıl önce Dumlupınar’da aziz şehitlerimizin destansı mücadeleleri ve mübarek kanlarıyla tescil edilen iradeye bugün de sahibiz.

Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bütünlüğünü her zaman koruyacaktır.

Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.