53 yıldır paça satıyor

53 yıldır paça satıyor
Türkiye’nin her yerinde kelle paça yapılıyor ama Kahramanmaraş paçası tat ve lezzeti ile diğerlerinden ayrılıyor. Kahramanmaraş’ta Fahri Usta 53 yıldır bu işi yapıyor

Türkiye’nin her yerinde kelle paça yapılıyor ama Kahramanmaraş paçası tat ve lezzeti ile diğerlerinden ayrılıyor. Kahramanmaraş’ta Fahri Usta 53 yıldır bu işi yapıyor

Kahramanmaraş’ta günü birlik tüketilen Dondurma, Tahrana, Biber ve Kelle Paça renk, tat ve lezzeti ile diğer şehirlerde yapılanlardan çok daha farklı ve güzel oluyor.

2-20180921101841.jpg

Kahramanmaraş’ta yaşayan paça ustaları arasında ilk sırayı alan Fahri Tokgöz (Paçacı Fahri Usta) 1965 yılından bu yana bu mesleği yapmaktadır.

Kahramanmaraş’ın şu anda yaşayan en tecrübeli paça ustası olarak nam salan Fahri Usta medyatik olmayıp ancak paçasının tat ve kalite açısından farklı olduğu içenler tarafından ifade edilmektedir.

KAHRAMANMARAŞ KELLE PAÇASININ FAYDALARI

Yağ oranı ve kalorisi oldukça yüksek bir besindir. Kolesterol bakımından da yüksek besin değeri olan paça çorbası özellikle çocuklara gelişim dönemlerinde Kahramanmaraş’ta aileler çocukları ile birlikte özellikle kış aylarında kelle paça salonlarına giderek paça içerler

4x-001.jpg

Özellikle çok önemli ve dikkate değer konu ise;:  kanser hastalarının tedaviden olumlu sonuç almaları ve kanserli hücreleri yok etmeleri için kollajen adı verilen bir maddeden almaları zorunludur. Kemoterapi döneminde alınan ilaçlar vücutta ki kollajen düzeyini bozma gibi bir etki oluşturabilmektedir. Tedavi döneminde kelle paça çorbasından alınan kollajen sayesinde tedaviye cevap verme daha sağlıklı ve hızlı gerçekleşiyor. Kollajen maddesi ise yalnızca kemik suyunda, paçada ve tavuğun suyunda bulunan bir maddedir. Bu sebeple kanser hastaları için paça tedavi edici bir besindir.

Diz ve ayaklarda ki sıvı kaybı başta olmak üzere birçok hastalığa şifa olan Kahramanmaraş Paçası 365 gün satılmaktadır.

Kahramanmaraş’ta özellikle kış aylarında soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklardan korunmak onlara yakalanmamak içinde bolca tüketilmektedir.

1-20180921101845.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.