ABD’de ölü sayısı artıyor

ABD’de ölü sayısı artıyor
ABD'nin doğu yakasını etkisi altına alan Florence Kasırgasında hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye yükseldi.

ABD'nin doğu yakasını etkisi altına alan Florence Kasırgasında hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye yükseldi.

Floransa kasırgası sonrasında Kuzey Carolina eyaletinde başlayan sağanak yağmurun ardından yaşanan su taşkınları nedeniyle 2 milyon kişiye elektrik verilemiyor. Akaryakıt sıkıntısı yaşanıyor. İnsanların bir litre benzin alabilmek için saatlerce kuyruklarda bekledikleri belirtiliyor. Yağmalamalara karşı polis bazı bölgelerde önlem amaçlı sokağa çıkma yasağı getirdi. Yetkililer yaptığı açıklamada, Kuzey ve Güney Carolina eyaletlerinde Florence kasırgasından 32 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

TELEVİZYONLAR KAPANMAK ÜZERE

Kuzey Carolina eyaletinde üç televizyon istasyonu, karanlığa gömülmek üzere olduklarını açıkladı. Wilmington kentinden yayın yapan WWAY, WECT ve WSFX televizyonları, jeneratör yakıtlarının tükenmek üzere olduğunu duyurdu. Elektriklerin kesik olması nedeniyle yayınları günlerdir jeneratörler sayesinde sürdüren kanallar, jeneratörler için akaryakıt temin edemediklerini, artık yakıtın tükenmek üzere olduğunu açıkladı. WWAY televizyonunun yayınları kesildi. WECT ve WSFX televizyonlarının da yakın bir zamanda yakıtın tükenmesi sonrasında hava sinyallerini kaybetmesi bekleniyor.

"TEHLİKE DEVAM EDİYOR"

Kuzey Carolina Valisi Roy Cooper, "Yıkıcı seller ve rüzgarlar hala insanların canını almaya devam ediyor. Kuzey Carolina'nın birçok bölgesinde tehlike sürüyor. Tehlike günlerce devam edecek. Tahliye edilenler, sular altında kalan evlerinden ve kapalı yollardan uzak dursun" açıklamasında bulundu.

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamada, Floransa'nın vurduğu eyaletlerin toparlanmaya kararlı olduğunu söyledi. Trump, "Bu iş mükemmel bir şekilde yapılıncaya kadar dinlenmeyeceğiz" dedi.

 

ABD’de ölü sayısı artıyor

ABD’de ölü sayısı artıyor

İlgili Haberler

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.