AFŞİN’DEN KAÇIŞIN SEBEBİ BELLİ OLDU

AFŞİN’DEN KAÇIŞIN SEBEBİ BELLİ OLDU
KSÜ Afşin Meslek Yüksek Okulu Afşin ilçesini masaya yatıran bir anket düzenledi ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

KSÜ Afşin Meslek Yüksek Okulu Afşin ilçesini masaya yatıran bir anket düzenledi ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Kaçışın ana sebebi işsizlik, çevre kirliliği, eğitim ve sosyal yaşam olarak göze çarpıyor

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine bağlı Afşin Meslek Yüksek Okulu Afşin ilçesi ile ilgili çok konulu geniş katılımlı bir anket çalışması yaptı. Prof. Dr. Ahmet Kaya, Öğretim Görevillileri Nurettin Koca, Ahmet Tambay ve İrfan Marangoz’un görev aldığı çalışmada önemli sonuçlar ortaya çıktı.

“Afşin’de Yaşam, Yaşam Doyumu ve Göç Algısı” adı altında yapılan ankete 222 kadın 446 erkek olmak üzere toplam 668 kişi katıldı. Yapılan araştırma sonuçlarına bakıldığında ise belli başlı sebepler şu şekilde sıralandı.

Ankete katılan katılımcıların yaklaşık % 83’ü sosyal yaşam alanlarının azlığından şikayet ederek göç sebebi olarak belirtmiş.

İkinci sırada ise % 77.6 ile Afşin’de yaşanan çevre kirliliği gerekçesiyle insanların göç ettiğini dile getirmişler.

Üçüncü sırada ise iş olanaklarının azlığı % 76.5 sebebiyle de insanlar göç kararı alabiliyorlar.

Dördüncü ve beşinci sıralarda ise eğitim, sağlık gibi faktörler öne çıkmaktadır.

Eshab-ı Kehf’in Afşin ilçesine sosyo ekonomik anlamda bir katkısının olmadığını düşünen katılımcılar buna esas sebebin ise ilçede konaklama tesislerinin olmamasına bağlamışlar. Eğer konaklama ve diğer tesisler olursa ilçeye gelenlerin burada kalabilecekleri ve ilçeye katkılarının olacağı yönünde görüşlerini beyan etmektedirler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.