Afşinder proje ekibi Prizren başkonsolosluğunu ziyaret etti

Afşinder proje ekibi Prizren başkonsolosluğunu ziyaret etti
Eshab-ı Kehf Gençlik Akademisi projesinin yurt dışı programını yapmak üzere gittikleri Kosova’nın Prizren şehrindeki Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Selen Evcit ’i ziyaret ettiler.

Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği proje ekibi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Eshab-ı Kehf Gençlik Akademisi projesinin yurt dışı programını yapmak üzere gittikleri Kosova’nın Prizren şehrindeki Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Selen Evcit ’i ziyaret ettiler.

Gençlerin, Kur’an’ın bahsettiği o yedi kutlu gencin kıssasından istifade etmelerini hedefleyerek, birçok ilde ve yurt dışında yapılan Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Eshab-ı Kehf Gençlik Akademisinin proje ekibi, Kosova’nın Prizren şehrindeki Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosluğuna heyet halinde ziyarette bulundu. Tarihi kıyafetler ile gerçekleştirilen ziyarette, Afşinder ekibini güvenlik ataşesi Baş komiser Turan Atlı ve diğer görevliler kapıda karşıladı.

2-20170102160125.jpg

Başkonsolos Selen Evcit Afşinder proje ekibini odasında ağırladı. Afşinder Başkanı Ahmet ARDIÇ Başkonsolosa projenin amacı ve Afşin’deki Eshab-ı Kehf hakkında geniş bilgi verdi. Ayrıca Kahramanmaraş ve Prizren’in geçmişteki tarihi bağlarına da değinerek buralar bizim ecdat yadigârı bağlarımız olan yerler, dedi.  Başkonsolos Selen hanımda anlatılanlardan çok etkilendiğini, böyle tarihi ve dini öneme sahip bir konunun ele alınıp gündeme görseller eşliğinde tanıtılmasının önemli olduğunu, Ülkemiz içinde yer alan bir mekândan ve bugün Unesco Kültür mirası geçici listede yer alan bir mekânın din ve kültür turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Afşinder ekibini tebrik ediyorum kültür elçisi mahiyetinde bu projenin burada yapılması önemli. Başarılar diliyorum dedi.

Ziyaret sonunda toplu halde hatıra fotoğrafı çekildi ve Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç, Başkonsolos Selen Evcit ‘e tablo, kitap, kupa bardak, kalem gibi hediyeler takdim etti.

3-20170102160125.jpg6-122.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.