ASMA YAPRAĞI KADINLARIN GEÇİM KAPISI OLDU

ASMA YAPRAĞI KADINLARIN GEÇİM KAPISI OLDU
Üzümün yanında asma yaprağının da önemli bir gelir kaynağı olduğu Manisa'nın Alaşehir ilçesinde üzüm üreticileri asma yaprağı toplamaya başladı.

Üzümün yanında asma yaprağının da önemli bir gelir kaynağı olduğu Manisa'nın Alaşehir ilçesinde üzüm üreticileri asma yaprağı toplamaya başladı. Manisa'nın Alaşehir ilçesinde hasadı başlayan asma yaprağını toplayan kadınlar, aile bütçesine katkı sağlıyor.

İlçeye bağlı pek çok köyde üretilen yaprağın hasadı genellikle kadınlar tarafından yapılırken yaprak toplama işinde erkeklerin sayısının az olması dikkat çekiyor. Nisan ayında başlayıp ağustos ayına kadar devam eden asma yaprağı hasadı, kadınlar için de gelir kapısı oldu. Evlerinde çocuklarına bakan, ev işlerini yapan kadınlar, aynı zamanda bağda yaprak toplayarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Alaşehir'de yaprak sezonunun başladığını belirten tarım işçisi Gönül Uçar, "Alaşehir'de yaprak sezonu başladı. Yaprak toplayarak, üzümlerin daha iyi hava ve güneş ışığı almasını sağlıyoruz. Yetişmekte olan üzümlerin çevresindeki yaprakları toplayarak önümüzdeki süreçte atılacak olan zirai ilaçların üzüme daha iyi etki etmesini de sağlamış oluyoruz. Ayrıca, toplamış olduğumuz yaprakları satarak ek gelir elde etmiş oluyoruz" dedi.

Yaprak toplayarak öncelikle kışlık salamura yaptıklarını dile getiren tarım işçisi Ayşe Türk ise "Yaprak toplamaya genelde erken saatlerde başlıyoruz ve öğle saatlerinde toplamayı bitiriyoruz. Yaprakları genelde kadınlar topluyor. Erkekler ise başka işlerle uğraşıyor. Yaprak toplayarak öncelikle kışın yemeklik ve dostlarımıza göndermek için salamura yaprak bastırıyoruz aynı zamanda yaprak sarması yapıyoruz. Aynı zamanda satarak da aile ekonomimize katkı sağlıyoruz" diye konuştu.

 

ASMA YAPRAĞI KADINLARIN GEÇİM KAPISI OLDU

ASMA YAPRAĞI KADINLARIN GEÇİM KAPISI OLDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.