BAĞLANMA KORKUSU EVLENMEYİ ENGELLİYOR

BAĞLANMA KORKUSU EVLENMEYİ ENGELLİYOR
Uzman Psikolog Yasemin Aydoğdu, bağlanma korkusunun evlenmeyi engellediğini söyledi.

Uzman Psikolog Yasemin Aydoğdu, bağlanma korkusunun evlenmeyi engellediğini söyledi.

Endorfin Estetik Ve Yaşam Merkezinden Uzman Psikolog Yasemin Aydoğdu, "Bağlanma korkusu, kadın ya da erkek her yaştan bireyin karşılaşabileceği, yaşamındaki girişimlerini engelleyen veya devam eden ilişkilerini olumsuz şekilde etkileyen ve devam ettirmelerini zorlaştıran bir sorundur. Bağlanma korkusu uzun ilişki ya da evlenme korkusu olarak da isimlendirilir" dedi.

Bağlanma korkusunun birçok nedeni bulunduğunu ifade eden Aydoğdu, "Özgürlüğün kısıtlanması, kişisel alanlardan taviz vermek ve finansal yükün altına girmekten kaçınmak olabilmektedir. Birey yalnızca karşısındaki bireyin onun özgürlüğünü engelleyeceği için değil, karşısındaki bireye yoğun bir hisle bağlanacağından ve ilerleyen günlerde bu durumdan dolayı kırılmaktan korktuğu içinde uzun süreli ilişkiden ve bağlanmaktan uzaklaşıyor olabilir. Bunun nedeni ise anne ve baba ile küçük yaşlarda yaşadığı bağlanmaların sağlıklı bir duygusal yakınlık oluşturacak bir zemine dayanmamış olması, yeterince ilgi görmemiş ya da ihmal edilmiş olması olabilir" diye konuştu.

"BİREYİN GEÇMİŞTE YAŞADIĞI YIPRATICI OLAYLAR BAĞLANMAYI ETKİLİYOR"

Ailede anne babanın ayrılmış olmasının da bağlanma korkusu oluşturacağını kaydeden Aydoğdu, "Önceden yaşadığı ilişkinin kendisine hayal kırıklığı yaşatmış olması da bu korkuyu oluşturabilmektedir. Diğer bir sebebi de bireyin geçmişte yaşadığı yıpratıcı ve travma içerikli bir olay sebebiyle insanlara güvenmekte zorluk yaşaması ve tedirgin hissetmesidir" ifadelerini kullandı.

Uzman Psikolog Yasemin Aydoğdu, "Bağlanma korkusu; ayrılmaktan, kaybetmekten, mutsuzluktan, acı çekme veya terk edilme korkusundan da olabilir. Hipnoterapi ile bireyin çocukluğunda ya da geçmişinde, bağlanma korkusuna sebep olan durumlar bilinçaltı düzeyde ortaya çıkarılarak anlamlandırılır ve çözümlenir" şeklinde konuştu.

 

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.