BAŞAKAN OKAY; "GÜVENLİ BİR ULAŞIM İÇİN DAĞI ERİTİP YOL YAPTIK"

BAŞAKAN OKAY; "GÜVENLİ BİR ULAŞIM İÇİN DAĞI ERİTİP YOL YAPTIK"
Kahramanmaraşlı basın mensuplarına Bertiz bölgesini gezdiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, bölgeye 80 bin metrekare sıcak ve satih kaplama asfalt, 500 bin metrekare ise kilit parke yol çalışması yaptıklarını söyledi.

Kahramanmaraşlı basın mensuplarına Bertiz bölgesini gezdiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, bölgeye 80 bin metrekare sıcak ve satih kaplama asfalt, 500 bin metrekare ise kilit parke yol çalışması yaptıklarını söyledi. Başkan Okay, bölgenin güvenli ulaşımı için yoğun mesai harcamayı da sürdürdüklerinin altını çizdi.

Geride kalan 3 yıllık hizmet sürecinde bölgesine kazandırdığı hizmetleri basın mensuplarıyla yerinde inceleyen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Bertiz bölgesinin yol standardını yükselttiklerini söyledi. Basın mensuplarıyla birlikte Bertiz bölgesini gezen Başkan Okay, bölgeye kazandırdığı çalışmaları basın mensuplarına anlatarak zorlu coğrafya şartlarında ortaya konulan işleri yerinde gösterdi.
Bölgenin büyükşehir yasası öncesinde çok fazla hizmet alamadığını aktaran Başkan Okay, büyükşehir yasasıyla birlikte oluşan Dulkadiroğlu ilçe belediyesinin Bertiz’in kaderini değiştirdiğini söyledi. Özellikle ulaşım noktasında yol standardının yükseldiğini ve vatandaşın ayağının çamurdan kesildiğini söyleyen Başkan Okay, basın mensuplarına yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Hizmet götürülemez denen bölgelere kısa sürede hizmeti götürdük ve vatandaşımızın buradaki hayat standardını yükselttik. En hassas olduğumuz konulardan bir tanesi olan yol sorununu Bertiz bölgemizde tamamen çözmek üzereyiz. Bu bölgedeki vatandaşımızın önceliği de bu yöndedir. Şehir merkezine rahat ve kısa sürede ulaşım bu bölgeler için çok önemlidir. Bizler de bu bölgeye hizmet planlarken bu durumu göz önünde bulundurduk ve ona göre çalışma yaptık. Bugün değerli basın mensuplarımızla birlikte bölgeyi geziyoruz. Onların bu çalışmalarını yerinde görmeleri çok önemliydi. Çünkü bölge zorlu coğrafyasıyla bizi çok zorluyor. Buna rağmen vatandaşın talebini yerine getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bugün değerli basın mensuplarımız bizlerin bu çalışmalarını kendi gözleriyle gördüler ve kamuoyunu bu yönde bilgilendirecekler.”

dul_2882.jpg

20 BİN METREKARE SICAK ASFALT ÇALIŞMASI YAPTIK

Ekiplerin yol çalışmalarını inceleyen Başkan Okay, basın mensuplarına şu bilgileri verdi: “Bölgemizde yol yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Mevcut yollarımızı genişleterek standardı yüksek hale getiriyoruz. Bu kapsamda bölgemizde yaklaşık 20 bin metrekare sıcak asfalt çalışması yaptık. Bu çalışmalarımız yeni sezon ile birlikte artarak devam edecek.”
dul_2937.jpg
60 BİN METREKARE SATİH KAPLAMA ASFALT ÇALIŞMASI YAPTIK

Başkan Okay, Bertiz bölgesine 60 bin metrekare satih kaplama asfalt çalışması yaptıklarını aktararak şunları kaydetti: “Genişlettiğimiz yolları satih kaplama asfaltla buluşturduk. Vatandaşımızın rahat ulaşımı için bu yönde çalışmayı sürdürüyoruz. Şuanda planladığımız 20 bin metrekare satih kaplama asfalt çalışması da devam etmektedir. İnşallah kısa sürede bu çalışmaları tamamlayacağız.”

YOL STANDARDI YÜKSELTİLİYOR

Başkan Okay, “Bölgemizde anayol güzergahlarında 16 adet viraj yol aksından çıkartılarak bir satıh oluşturulmuştur. Yol güzergahı yenilenmiş, kısaltılmış ve daha konforlu bir hale getirilmiştir” dedi.

dul_3000.jpg

500 BİN METREKARE PARKE TAŞI DÖŞENDİ

En önemli seçim taahhütlerinden olan ‘Vatandaşın Ayağını Çamurdan Keseceğiz’ sözünü hatırlatan Başkan Okay, “Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarla seçim vaatlerimizi bir bir yerine getirdik. Bertiz bölgemize de seçim sürecinde bazı sözler verdik. Bu sözlerin başında vatandaşın ayağını çamurdan keseceğiz sözü geliyordu. Çok şükür bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarla bu sözümüzü yerine getirdik. Bölgemize toplamda 500 bin metrekare kilit parke döşeme çalışması yaptık. Bu çalışmalar neticesinde vatandaşlarımız evlerinden ana yollara kilit parke taşlarıyla çamursuz bir şekilde ulaşır hale geldi. Ayrıca yine bölgemize 80 bin metrekare daha kilit parke çalışması yapmayı planladık ve çalışmaları da devam etmekteyiz” dedi.

dul_2925.jpg

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİNİ BERTİZ’DE DE YERİNE GETİRİYORUZ

Sosyal belediyecilik konusunda bölgeye kazandırdıkları hizmetleri anlatan Başkan Okay, “İlçemizin her noktasında olduğu gibi Bertiz bölgesinde de sosyal anlamda önemli çalışmalar yapıyoruz. Örneğin bölgemize 2 adet sosyal tesis kazandırmak için çalışma yapıyoruz. Baydemirli ve Başdervişli mahallerimize planladığımız bu sosyal tesislerin yanı sıra milli eğitim müdürlüğü ile de bu noktada ortak hareket ediyoruz. Onların kullanmadığı okulları sosyal amaçlı kullanılacak tesisler haline getirmek için de bir çabamız var. Ayrıca bölgemizde yaklaşık 10 adet çocuk oyun gurubu kurduk. Bunun yanı sıra bölgemizin ilgiyle takip ettiği güreşler konusunda da çalışma yaptık. Boyalı bölgemizde düzenli olarak güreş festivalleri düzenliyoruz. Bu bölgemize yakışır bir güreş tesisi de vatandaşımızın hizmetindedir.”

Başkan Okay’ın incelemelerine katılan bölge halkı, yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Özellikle yol konusunda sorunlarının kalmadığını hatırlatan vatandaşlar, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.


dul_3139.jpgdul_3076.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.