BAŞKAN HANEFİ MAHÇİÇEK; “MUTLU VE MÜREFFEH BİR GELECEK TEMENNİSİYLE İNSAN HAKLARI GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN”

BAŞKAN HANEFİ MAHÇİÇEK; “MUTLU VE MÜREFFEH BİR GELECEK TEMENNİSİYLE İNSAN HAKLARI GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN”
Onikşubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Onikşubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

İnsan hakları ihlallerine dikkat çeken ve bu hakların korunması hususunda özen gösterilmesi gerektiğini belirten Başkan Mahçiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İnsan hakları, insan olmanın ve onurunun doğal bir sonucudur. Bireyin doğuştan gelen ve yalnızca insan olmasından kaynaklanan haklarını özgürce ve eşit şartlar altında kullanmasını teminat altına almadır. Bu haklar ve özgürlükler, cinsiyete, ırka, renge, dile, dine, servete, siyasal veya başka düşünceye dayanmaz. İnsan hakları başkası tarafından verilen bir söze veya teminata bağlı olarak ya da satın alınarak elde edilen haklar değildir.

İnsan hakları bilincinin ve insan haklarının tam olarak benimsenerek, sorumluluk duygusunun bütün insanlarda bulunması büyük önem taşımaktadır. ‘Hiçbiriniz kendisi için istediğini kardeşi için istemedikçe iman etmiş olamaz’, ‘İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez’ hadis-i şerifleri insan haklarına saygıyı aslında birer cümleyle en iyi şekilde anlatmıştır.

Dünyanın neresinde olursa olsun, insanlar eşit hak ve özgürlüklere sahiptir, sahip olmalıdır. Küreselleşen dünyada, insan hakları ihlalleri, yalnızca bu ihlallerin yaşandığı ülkeler için değil, aynı zamanda dünya barışı ve istikrarı için de bir tehdit unsuru olarak öne çıkmaktadır. En önemlisi ‘yaşama hakkının’ ve ‘insana yakışır yaşayabilmenin’ gerek birey, gerek toplum gerekse kurumsal açıdan sorumluluğu söz konusudur.

İnsan hak ve özgürlüklerini benimseyerek yaşayan bireylerin oluşturduğu bir toplum, gerçek anlamda uygarlık seviyesini yakalamış demektir. İlimiz insanının, insan temeline dayalı birlikte yaşama kültürünü bir yetenek haline getirmiş olmasından dolayı bundan sonraki nesillere bu anlayışı daha güçlü biçimde aktaracağına olan inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; her alanda insan haklarının ön planda tutulduğu ve korunduğu güvenli bir gelecek temennisiyle, herkesin Dünya İnsan Hakları Günü'nü tebrik eder, insan haklarına saygı temelinde aydınlık yarınlar diliyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.