BAŞKAN MAHÇİÇEK ESNAF ODALARINI ZİYARET ETTİ

 BAŞKAN MAHÇİÇEK ESNAF ODALARINI ZİYARET ETTİ
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Esnaf Odaları binasında yer alan oda başkanları ile bir araya geldi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Esnaf Odaları binasında yer alan oda başkanları ile bir araya geldi. Esnaf ve sanatkârın sorunlarını dinledi, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

 Attarlar Odası Başkanı Cuma Güler, Bakkallar Odası Başkanı Şeref Özsoy, Fırıncılar Odası Başkanı Erol Güneş, Kabzımallar Odası Başkanı Halit Orhan, Kunduracılar Odası Başkanı Ali Köfte, Kuyumcular Odası Başkanı H.Mustafa Öz, Sandalyeciler Odası Başkanı Mehmet Geçkil,Terziler Odası Başkanı Muhlis Akkurt, Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Eryılmaz ile görüşen Başkan Mahçiçek, sorunlarını dinledi, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

 Başkan Mahçiçek, esnaf ve sanatkâra her zaman yakın olduklarını, destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Ardından ahilik kültürünün önemine değinerek konuşmasında şunları kaydetti:

  “Ahilik, sanatkârın yetiştirilme, çalışma biçimine yönelik ilkelerin yüzyıllar öncesinden gelen anlayışı içinde yer alan ‘Gözü, Gönlü ve Kalbi Tok Olmak’ düşüncesiyle kurumsallaşmış bir meslek teşkilatıdır. Bu açıdan ahiliğin sosyal, ekonomik ve kültürel hayatımızda önemli bir yeri ve önemi vardır. Ahilik sözde değil, özde bir olabilmektir. Hepimiz böyle bir birlikteliği inşa etmenin gayretinde olmalıyız. İş ve ticaret hayatımızı bu anlayışla yeniden gözden geçirmeli ve bu özgün yapıyı yarınlara taşımanın isteğini ve azmini taşımalıyız. Ahi demek kardeş demektir. Esnaf kardeşlerimizde, Oda başkanlarımıza sorunlarını, dertlerini, sıkıntıları her zaman her koşulda belirtebilecek ki saygı sevgi ve hoşgörü içinde esnaflık kültürümüzü canlı ve diri tutabileceğiz” diye konuştu.

Başkan Mahçiçek’in ziyaretlerinden dolayı memnuniyet duyduklarını dile getiren oda başkanları teşekkürlerini iletti. Esnaf Odaları Başkanlarını, azimli ve özverili çalışmalarından dolayı kutlayan Başkan Mahçiçek, 15 Temmuz Plaketi ve Hatıra paraları takdim ederek, kendilerine başarılar diledi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.