BAYDAR’DAN DENİZ BAYKAL’IN SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA

BAYDAR’DAN DENİZ BAYKAL’IN SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA
CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, "Sayın Deniz Baykal'a özellikle kan sulandırıcı kullanılmasından kaynaklanan ameliyat sonrası cilt...

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, "Sayın Deniz Baykal'a özellikle kan sulandırıcı kullanılmasından kaynaklanan ameliyat sonrası cilt altına kanama hematom olması nedeniyle bu hematom temizlendi beyne baskı yapmaması için" dedi.

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, "Sayın Deniz Baykal'a özellikle kan sulandırıcı kullanılmasından kaynaklanan ameliyat sonrası cilt altına kanama hematom olması nedeniyle bu hematom temizlendi beyne baskı yapmaması için. Şuanda hem beynin dinlenmesi için hem de Genel Başkanın özellikle oksijen satürasyonunu akciğerlerde daha yüksek tutmamız için uyutulmaya devam ediliyor. Hematom boşaltılmasından sonra yapılan kontrol tomografisinde de bugüne kadar yapılan tüm işlemlerden sonra beynin en rahat pozisyonda olduğunu gördük. Bundan sonra başka bir komplikasyon olmadığı taktirde bu şekilde devam edecek" dedi.

Gazetecilerin üçüncü bir operasyon yapılıp yapılmadığı yönündeki sorusuna cevap veren Baydar, "Biz ilk başta orta serebral erterin stent konularak açıldığı alanın kanlanmasını korumak istiyoruz. Bunun için kan sulandırıcı kullanmamamız lazım. Kan sulandırıcı da kanamayı artırıyor. Bu ikisi arasında optimum dozu sağlamamız lazım. Hastanedeki arkadaşlarımız bu optimum dozu sağlamaya çalışıyorlar. 3. operasyon olarak adlandırmayalım. Operasyon yapıldı, ancak cilt altında olan kanama beyne bası yapmaması için. Biliyorsunuz en steril ortam ameliyathane ortamıdır, ameliyathane şartlarında yapıldı, temizlenmiş oldu" diye konuştu.

BAYDAR’DAN DENİZ BAYKAL’IN SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.