BİLİNÇLİ AİLE, SAĞLIKLI NESİLLER PROJESİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

BİLİNÇLİ AİLE, SAĞLIKLI NESİLLER PROJESİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
Doğukent mahallesinde bulunan Yaşar Gölcü İlkokulu başlatmış olduğu “Bilinçli Aile, Sağlıklı Nesiller Projesi”nin ikinci seminerini gerçekleştirdi. 

Doğukent mahallesinde bulunan Yaşar Gölcü İlkokulu başlatmış olduğu “Bilinçli Aile, Sağlıklı Nesiller Projesi”nin ikinci seminerini gerçekleştirdi. 

 6 ay sürecek olan Bilinçli Aile, Sağlıklı Nesiller Projesi’nin 2. konusu “Anne- Baba Tutumları” idi. Seminer Dulkadiroğlu Rehberlik Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Esra Akca ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Psikolojik Danışmanı Ayşen Ergin  tarafından verildi. ‘Anne-Baba Tutumları’ konusunun ele alındığı seminere ilgi ve katılım yoğun oldu. Veliler farklı çocuk yetiştirme tutumlarının anlatıldığı semineri ilgiyle dinlediler. Seminer sonrası Psikolojik Danışman Esra Akca ve Ayşen Ergin’e sorularını yönelttiler.

  Psikolojik Danışman Esra Akca: “Anne babaların çocuklarını yetiştirmede benimsedikleri tutumun çocukların kişilikleri üzerindeki etkisi çok büyüktür. Çünkü çocuk, anne ve babası nasıl davranıyorsa dünyadaki herkesin aynı şekilde davrandığını zanneder ve onları rol model alır. Düzenlemiş olduğumuz bu seminerde amaç; Anne-babaların hangi aile tutumuna göre çocuğunu yetiştirdiğini ve bunun çocuk üzerindeki etkilerini fark etmelerini sağlamak,  çocuklarıyla daha sağlıklı iletişim kurmalarına yardımcı olmak ve ideal anne-baba tutumunun hangisi olduğunu irdelemektir.” dedi.

 Psikolojik Danışman Ayşen Ergin  çocuk yetiştirme konusunda sorularını yönelten ebeveynlere aydınlatıcı bilgiler verdi: “ Çocuklarımız bizim gölgelerimiz gibidirler. Nasıl ki gölgemiz bize göre hareket ediyorsa, çocuğumuz da tıpkı gölgemiz gibi, bizi taklit ederek hareket edecektir. O nedenle sevgili anne-babalar unutmayalım ki çocukların nasihatten çok, iyi örneğe ihtiyaçları vardır. Sizler de buraya gelerek çocuğunuza değer verdiğinizi, onu önemsediğinizi göstermiş oluyorsunuz. Katılımınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.