BİLSEK GENÇLERİ GELECEĞE HAZIRLIYOR

BİLSEK GENÇLERİ GELECEĞE HAZIRLIYOR
BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği tarafından hayata geçirilen BİLSEK Gençlik Gelişim Akademisi çalışmasının akademisyenler, öğretmenler, STK temsilcileri, basın mensupları ve gençlerin katılımıyla açılış programı gerçekleşti.

BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği tarafından hayata geçirilen BİLSEK Gençlik Gelişim Akademisi çalışmasının akademisyenler, öğretmenler, STK temsilcileri, basın mensupları ve gençlerin katılımıyla açılış programı gerçekleşti.

BİLSEK hizmet binasında gerçekleştirilen programda BİLSEK Yönetim Kurulu Başkanı Sinan El ülkemizin menfaatleri doğrultusunda çalışmalar yapmak, bu çalışmalara katkıda bulunmanın cephede savaşmak kadar önemli olduğu vurgusunu yaptı. Sinan El, gençlerimizin bilgili, donanımlı ve üretken bireyler olarak kendilerini geliştirmelerine BİLSEK olarak imkan oluşturduklarını, gençlerin de bu imkanları bir disiplin çerçevesinde değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Programda BİLSEK Başkan Yardımcısı Abdulgaffar Polat böyle bir çalışmanın neden gerekli olduğu hakkında sunum yaparken, Gençlik Gelişim Akademisi Koordinatörü ve BİLSEK Kurucu Başkanı Mehmet Köşk de çalışma hakkında detaylı bilgi verdi.

bilsek-akademi-2.jpg

BİLSEK GENÇLİK GELİŞİM AKADEMİSİ NEDİR?

Üniversite öğrencilerinin  21. yüzyıl becerilerini içine alan 10 ayrı tema üzerinden saygı, sorumluluk, açıklık, dürüstlük, gönüllülük, paylaşmak, bilimsellik, vatanseverlik  değerleri çerçevesinde en az iki yıl süren kulüp çalışmaları ile  hayata, topluma ve mesleğe hazırlandığı süreçtir. Bu süreç içerisinde gençlerin kendi geleceklerine sahip çıkmaları için bireysel stratejik planlarını yapmaları ve bu plan dahilinde bir çalışma içinde olmaları beklenmektedir.

SEKTÖR İLE  İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ

Gençlik Gelişim Akademisinin üniversite öğrencilerini okulda edindikleri akademik bilgi ve becerilerini bütünleyici bir yaklaşımla sektöre hazırlayacağını, bu nedenle sektör ile işbirliğinin önemli olduğu ifade edildi. Bu kapsamda akademi çalışmasında sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerini almak amacıyla bir takım ziyaretler gerçekleştirileceği belirtildi.

bilsek-akademi-4.jpg

BİREYSEL GELİŞİM TOPLUMSAL DÖNÜŞÜM VİZYONU

2006 yılından bu yana “Bireysel gelişim Toplumsal dönüşüm” vizyonuyla birçok proje, etkinlik, kurs  düzenleyen BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği’nin bu yeni çalışmasında da bu vizyonla ve kendisinin ve toplumun yarınını daha yaşanabilir hâle getirmek için sorunların farkına varan, çözümler üreten, yaratıcı ve hayal gücü gelişmiş, sorgulayan, girişimci, değişim ve gelişime açık hayata, topluma ve mesleğe hazır bireylerle 21. yüzyıl toplumuna dönüşümü sağlamak üzere çalışmalar yapma misyonuyla hareket edileceği dile getirildi.

BİLSEK Gençlik Gelişim Akademisi hakkında detaylı bilgi almak için 0344 221 61 62 numaralı telefondan ve [email protected] adresinden ilgililere ulaşmak mümkün olacaktır.

bilsek-akademi-5.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.