BİR BİRİMİZİ SEVEMEZ MİYİZ ?

BİR BİRİMİZİ SEVEMEZ MİYİZ ?
Gazeteci ve Köşe yazarı Bekir Doğan bugün ki yazısında şu konuyu ele aldı;

  Buradan okuyucularıma sesleniyorum!..

    Gelin bir birimizi sevelim, bir birimize aşık olalım !

    Yerin altı mı ? çok !.. Üstümü ? çok !

    Sevgili foto spor, namı değer Spor ağabeyime uğradım, Mehmet Mümtaz Yüzbaşıoğlu ağabeyimize; “ Hanım hasta 6 aydan beri hastane de Fotostil ağabeyim Remzi abim hasta , bir çok dostumuz, Osman Sayın, Aladdin Başlayıcı, Şeref Turhan, Ali Saim Emirmahmutoğlu gibi gazeteciler, esnaf arkadaşlarımız, dostlarımız bir bir ölüp gittiler gitmeye devam ediyor..

    Kimseyi kırmayı ! dökmeyi Vllah yeminle söylüyorum değmez !..

    Gelin bir birimizi sevelim dostlar !

    Bugün sevgiye ve dostluğa ihtiyacımız var, bir birimizi sevemez miyiz ? diye soruyoruz ?..

    Kıskançlık- haset, iftira atma , salla gitsin, çamur at tutmazsa da izi kalır !

    Böyle bir mantıkla ilimiz Kahramanmaraş ve Türkiye bir yere varamaz !

    Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “ Sevelim sevilelim “ diyor ya !

    KSÜ Rektörü Prof.Dr. Durmuş Deveci ile bir süre sohbet ettik..

    Konumuz: Memleket meselesi..

    Konumuz: üretim yapmak ülkemize faydalı olmak !

    Herkes kendi sektöründe üretim yapmak zorunda..

    Siyaset yok, konumuz Kahramanmaraş Sevdamız Kahramanmaraş !

    Üretmek- üreteni takdir etmek, bu bağlamda sevgili  Rektör Prof.Dr. Durmuş Deveci bizleri onurlandırdı.. teşekkür ediyorum..

    Rektör Deveci: “ Biz yazmayı – okumayı sevmeyen bir millet olduk !, bu bağlamda sizleri bir kere daha tebrik ediyorum, bir gazeteci olarak 6. Kitabınız, 15 Temmuz’a giden yol, Dutun Faydaları kitaplarınızı zevkle okudum..

     Oysa : Bu kitabı bizim tarih bölümü öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz, hocalarımız yazmalıydı.. Dut’un faydaları kitabını, Tıp Fakültesindeki , Ziraat Fakültesindeki hocalarımız yazmalıydı.. bu sizin kitabı her zaman örnek gösteriyorum,” dedi. Bizlere teşekkür etti. İşin doğrusu bende büyük onura oldum hocama teşekkür ediyorum..

     Mesele burada !

     Herkes kendi sektöründe yenilik yapmalı üretmeli,

     Şairler yazarlar şehrinde her yıl 100’lerce yeni kitap çıkmalı..

     Şairlerimiz şiir kitabı çıkarmalı,

     KSÜ deki hocalarımız halka yönelik, halkın anlayacağı dilde meslekleri ile alakalı kitaplar çıkarmalı, Sanayici ve iş adamlarımız, hayattaki tecrübelerini kitaba dökerek, gelecek nesillere yön vermeleri gerekmektedir..

     1970 yıllardan 2017 yılına kadar gelmiş, geçmiş milletvekillerini, Belediye Başkanlarını tanırım, hangisi hatıralarını bir kitaba döke bildi..?

     Merhum Hasan Balcı ki , Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği gerçek bir değerdi.. onu son döneminde çok iyi tanıma imkanı oldu. Oğlu Bünyamin Balcı, Babasını anlatan bir kitap yayınlattı, kendisin gerçekten tebrik ediyorum..

     Olması gereken de bu !

     Konumuz : Sütçü İmam !

     Milli Kahraman Sütçü İmam

     Bazı kesim : İmam isminin, camii imamı olarak algılamakta, imamları da aşağılamak için İmam dan Üniversite ismi mi ? olur diye belli zamanlarda konuyu ısıtarak masaya getiriyorlar..

     Oysa : İmam , lider demektir.. İmam Recep Tayyip Erdoğan gibi lider kişidir..

     İmam ismi, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Hatay, Halep, Şam, Ürdün, Arabistan bölgesinde yaygın bir isim olup, lider kişilere imam denmektedir..

     Sütçü İmam , kulübesinde, süt, ve simit (Kahke) satarak ekmek parasını kazanırken, Uzun oluk hamamından  çıkan kadınlara sarkıntılık yapan düşman askerine sıktığı kurşunla lider kişidir.. liderliğini  ispat etmiş büyük bir Kahraman olup, Camii imamı da değildir.. Amam Müslüman Kahraman , Lider kişidir..

    Din karşıtı kişiler İmam dan Üniversite ismi olur mu ? diyorlar, bizim halkımızda Sütçü İmam’ı tanımadığı okumadığı için de cevap verememektedir..

    O kurşunu sıkan ben olsaydım tarih şöyler yazacaktı: “ Milli Mücadelenin ilk kurşunun Gazeteci Bekir sıktı diyecekti.. 9 Eylül İzmir kurtuluşunu başlatanda Gazeteci Hasan Tahsin , Yunan işgaline isyan ederek, Yunanlıların denize dökülmesine sebep olan o kurşunu sıkarak milli mücadeleyi başlatıyor.. İzmir Kahramanı olursa Sütçü İmam da öyle !..

     İzmir de Hasan Tahsin, Maraş’ta Sütçü İmam, Gaziantep de Şahinbey, Erzurum da Nene Hatun, diğer illerimizde milli Kahramanlar..bunu anlamak istemeyenlere davul zurna çalacak değiliz..

     Biz bir birimizi sevelim yeter !

     İyi günler..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.