Jülide DEMİRTAŞ

Jülide DEMİRTAŞ

BİR ŞAMPİYONU UĞURLARKEN

Cep herkülümüz  yok artık…

***

1997 de başladığı spor hayatını 2000 yılına kadar  başarılarla taçlandıran , halteri 7’den yetmişe sevdiren adam.

Milli gururumuz.

“Dünyanın en iyi sporcusu” ünvanı sahibi bir Türk Naim Süleymanoğlu (1992)

Olimpiyat ve dünya şampiyonumuz.

33 yaşına kadar bilfiil halterle ilgilenen, bu anlamda namı ülke dışına taşan,  dünyayı saran nam-ı değer Cep Herkülümüz kısa yaşamın büyük başarılar sığdırdı.

Televizyon başında ailecek oturup izlediğimiz gururlanıp, sevinç çığlıkları attığımız çok olmuştur sayesinde.Ve Naim’in maçı var denince ekran başında beklerdik.

 Naim Süleymanoğlu nur içinde yat. Ruhun şad olsun.

***

Ve Türkiye’ye nasıl geldi , Naim Süleymanoğlu ?

Bulgaristan’da yaşayan Naum  Shalamanov , Bulgar baskısından  kurtulmak   ve Türkiye adına yarışmak için 1986’da Melboure’de düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası’nda Türkiye Büyükelçiliğine sığınarak Türkiye’ye iltica etti. İlticasında ve getirilmesinde bizzat Rahmetli 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal devreye girer veNaum Shalamanov , dünyada Türk mİlletini halterde temsil ederek başarıdan başarıya koşar. Adı Naim Süleymanoğlu olarak  değişir. Adını en yükseklere yazdırır. Güreşten sonra altın madalya aldığımız tek  spor dalı olarak halteri sevdirir.

 Başarılarıyla gözlerimizi dolduran Naim Süleymanoğlu vefatıyla gözlerimizi  doldurdu.

***

Milli haltercimiz karaciğer naklinden dolayı  tedavi görüyordu.Ve tedavi gördüğü hastanede erken yaşta , 50 ‘sinde  hayata veda etti.

Siyasi olarak kıraç belediye başkanlığı, milletvekili olarak İstanbul milletvekili adayı oldu, MHP’den, bu alanda sporda gösterdiği başarıyı gösteremedi. Ama biz O’nu halterle tanıdık ve öyle sevdik. Siyasi yönünü hesaba katmadık.

Bildik ve biliyoruz ki ülke için yarıştı. Çok çalıştı. Ve başardı.

Tarihe adını altın harflerle yazdırdı.

Seni unutmayacağız , Ruhun şad olsun.

***

Millet olarak yapılan iyi işleri alkışlamak için illa ki siyasi görüşte ön planda tutulur. Oysa milleti adına yarışan başarılar kazanan her insanda desteklenir  ve gerekirse alkışlanır.

İyi vatandaş olmak o ülke için en iyi çalışandır. Ülkeyi sevmek ne sağa bakar ne sola ne de mezhep farklılığına…

Adsız nice kahramanlar yetiştirdi bu millet. Bağrından nice yiğitler çıkardı. Ve inancımız hiç bitmeyecek. Küssekte   darılsakta özde bir, sözde bir, varlıkta bir olacağız. Vatan topraklarında filizlenen her vatandaş bilecek “önce vatan” diyecek.

***

Son zamanlarda ülkemiz zor bir dönemden geçiyor.Bu zor dönemi birlikte ve elele atlatacağız.Birbirimize saygı ve sevgimizi yitirmeden.Empati kurarak ilişkilerimize yön vereceğiz ki yolumuzu aydınlatalım.

Hayat hepimizin mürebbiyesidir. Ve herbirimize eşit davranmasını bekleyemediğimiz gibi eşit zenginliğe  hakkımızda yok. Lakin ortak paydamız her zaman vatan.

***

Güle güle Süleymanoğlu…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Jülide DEMİRTAŞ Arşivi