BİR YAYINEVİ SAHİBİNİN GÖZÜNDEN KAHRAMANMARAŞ KİTAP VE KÜLTÜR FUARI

BİR YAYINEVİ SAHİBİNİN GÖZÜNDEN KAHRAMANMARAŞ KİTAP VE KÜLTÜR FUARI
Yediyeveren Yayınları ortaklarından Gökhan Alperen Albayrak ile Kahramanmaraş Kitap Fuarı hakkında özel bir röportaj gerçekleştirdik.

Yediyeveren Yayınları ortaklarından Gökhan Alperen Albayrak ile Kahramanmaraş Kitap Fuarı hakkında özel bir röportaj gerçekleştirdik.

Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarının başarıyı yakaladığını belirten Albayrak,Kahramanamraş Kitap ve Kültür Fuarı hakkında ’’  İstanbul damıyız, Tüyap’tamıyız veya kıyaslama yaptığımız yurtdışında ki fuarlardan daha iyi görünüyor.’’dedi.

Bir yayınevi sahibinin gözünden Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarı üzerine özel röportaj;

Bu seneki kitap fuarı inanılmaz müthiş. Muhteşem bir görüntüsü var. Bazen yukarıya çıkıyoruz acaba İstanbul damıyız, Tüyap’tamıyız ve ya kıyaslama yaptığımız yurtdışında ki fuarlardan daha iyi görünüyor. Tabii ki bu dört yaşında olan bir fuar için çok güzel bir çıta olmuş. Yalnız diyoruz ki, acaba sekizincisi mi düzenleniyor, onuncusu mu düzenleniyor ki bu kadar bir birikim var. Yayınevleri, gelen çeşit olarak çok fazla bir kitleye hitap eden, yazarlarla o şekilde. Kitap çeşitleri olsun, etkinlikler olsun, çocukların kitaplara olan ilgileriyle inanılmaz mutlu olduk biz burada. Yayınevlerini ve kitaplarını hepsini bir incelediğimizde burada çok güzel bir mozaik var. İnsanlar burada aradığı tarzı, bilgi edinmek istediği kitabı çok rahatlıkla bulabilirler. Bu katkıyı sağlayanlara da teşekkür ediyorum. Maraş deyince, Yazarın, Şairin Başkenti olmuş oluyor. Haliyle de çeşitlerimiz arasına baktığımız zaman onu bunla Kahramanmaraşlı yazarımız var. Kitap çeşidi olarak belki ellinin üzerinde kitap var Maraşlı yazarların. Bazıları da buraya gelemedi, mesela Sefa Boyar var, Türkiye’de en çok satan kitaplardan bir tanesi ‘’Salladım Tuttu’’ Kendisi Ankara’da yaşıyor. O’da bir Maraşlı ama burada birçoğu bilmiyor. Bu durumdan hoşnuduz açıkçası ve kendi evimizde gibiyiz. Burada Maraşlı yazarların olması bizi ayriyeten de mutlu ediyor. Onlar da okuyucularını tanımış oluyorlar. Maraşlılar da yazarlarını tanımış oluyorlar. Bu çok güzel bir şey.

Soru: Yayınevi sahibi olarak, insanlar kitap alırken nelere dikkat etmeliler?

‘’Öncelikle kitabın yazarı bir kere tanımamalılar. En önemli bu olmalı bence. Bunun da en iyi yolunun da ön sözün ya da arkasında yazan yazar hakkında yazılan kısım olduğuna inanmıyorum.  Yazarı burada, sorularıyla, görüntüsüyle, ses tonuyla burada yakından tanıma imkanı var. Onun için fuarları önemsiyoruz biz. Şu anda Türkiye’de kitap almak kitaba ulaşmak çok kolay. İnsanların elinde ki telefondan, cebinde ki her hangi bir aygıttan bunlara çok kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Yalnız; yazarla olan, okuyucuyla ilişkiyi kuracak olan fuar burada en önemli etkenlerden bir tanesi  ve bunu da Maraş şuanda başarmış durumda. Buraya dışarıdan gelenlerde olmuş. Antep’ten gelenler var, civar illerden gelenler var. Yani şöyle bir etrafa bakıp biz neredeyiz diyoruz. ‘’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.