Bölgenin En Uygun Konutlarını İnşa Ediyoruz

Bölgenin En Uygun Konutlarını İnşa Ediyoruz
Yeni Kent Toplu Konut Kooperatifi Başkanı Sebük Tekin Alparslan, bölgenin her bakımdan en iyi konutlarını inşa ettiklerini söyledi. Alparslan, Yeni Kent Kooperatif üyelerinin her konuda kazançlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Yeni Kent Toplu Konut Kooperatifi Başkanı Sebük Tekin Alparslan, bölgenin her bakımdan en iyi konutlarını inşa ettiklerini söyledi. Alparslan, Yeni Kent Kooperatif üyelerinin her konuda kazançlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Basın mensuplarıyla toplu konut projesinde bir araya gelen Kooperatif Başkanı Sebük Tekin Alparslan, Dulkadiroğlu’nun uydu kent formatında yapılan ilk projesi olan Yeni Kent Toplu Konut Kooperatifi inşaatının hızla devam ettiğini kaydetti. Vatandaşlara taahhüt edilen sürede inşaatın tamamlanacağını aktaran Başkan Alparslan, çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

dul_1769.jpg
Basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Alparslan, Yeni Kent Toplu konutlarının bölgenin en uygun toplu konut projesi olduğunu aktardı. Bölgede yapılan TOKİ ve benzeri projelerin metrekare fiyatının çok fazla olduğunu aktaran Alparslan, kendilerinin bu rakamı olabildiğince uygun tuttuğunu aktardı.
Fiyat artışı konusundaki eleştirilere de cevap veren Alparslan, bu konuda artan inşaat maliyetlerini gösterdi.
Alparslan, konuyla ilgili yaptığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Dulkadiroğlu Belediyemiz öncülüğünde yapılan Yapı Kooperatifi olan Yeni Kent Toplu Konut Projemizin yapım aşaması ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledik. Kooperatifimizin gidişatıyla ilgili ara ara bu gibi toplantılar yapmayı planlıyoruz. Kooperatifimiz 2017 yılı Haziran ayında kuruldu. 2017 Haziran ayından bu zamana kadar plan ve satın alma çalışmalarını gerçekleştirdik. Akabinde ihalemizi yapıp hızlı bir şekilde inşaat çalışmalarına başladık. Şantiyemiz 132 dönüm alan üzerine kuruludur. Burada bin 332 konut, bin 500 metre kare de iş yeri yapacağız. Günlük şuanda 8 dairenin kaba inşaatını tamamlıyoruz. Şuanda çok hızlı bir inşaat çalışması yapıyoruz. Kamunun yaptığı inşaatlar açısından burası şuanda Kahramanmaraş’ın en büyük şantiyelerinden bir tanesidir. Burası yaklaşık 126 milyon bedelli bir şantiyedir. Günlük 350 metre küpten fazla beton döküyoruz. Şuanda 120 personel var. Ekiplerin ve iş alanın artmasıyla bu sayı 500’ü bulacak. Dairelerimiz bürüt 140 metre kare, net 121 metre karedir. Yaklaşık 85 binle 130 bin TL arasında daire fiyatlarımız var. Bu dairelerin 115 bin civarında ortalama maliyetleri var. Katılım kuruluşlarıyla yaptığımız görüşmelerle kredi oranlarını rekor seviyesinde düşük bir şekilde anlaştık. 10 yıllık bir süre için 0.95 gibi bir rakam telaffuz ediyoruz. Bu şuanda Türkiye şartların da çok komik bir rakamdır. Şantiyemiz bu noktada hızla ilerliyor.”

dul_1789.jpg
KAR AMAÇLI BİR KURULUŞ DEĞİLİZ
Fiyat artışlarıyla ilgili yapılan eleştirilere cevap veren Alparslan, “Biz bir yapı kooperatifiyiz. Kar amacı gütmüyoruz. Buradaki maliyet herkese yansıtılacak. Kooperatif ilan edildiğinde herkese kullanılan cümle şuydu; burası üç yıllık bir proje, bunun ilk yılı planlamayla geçer, iki yıl imalat sürer. Arkadaşların serzenişi ilk bir yıllık sürede inşaat malzemelerine zam gelmesiydi. Bu zammı kimse cebinden ödeyemez. Bunun dışında avan projeleri bazında bin 296 daireye üye kaydetmiştik. Kot farkından arada 36 tane daire çıktı. Artı bin 500 metre kare ticari unsurlar var. Bu 36 dairenin ve bin 500 metre karelik ticari faaliyetlerin maliyeti kooperatife yüklendi. Bunlar bittiğinde de satılacak ve kooperatife gelir olarak eklenecek. Bundan sonra artış olmayacak. Belli bir bedel üzerinden yapım işi başladı.”
Alparslan, son olarak şunları kaydetti: “Şuanda Kahramanmaraş’ta ve bölgede yapılan bu tarz kamu projelerine baktığımız zaman bizim yaptığımız projenin daire metre karelerinin daha düşük olduğunu görürüz. Bu noktada üyelerimiz rahat olsunlar. Proje tamamlandığında beklentilerinin tümünü karşılayacağını düşünüyorum.”

dul_1838.jpgdul_1803.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.