BU DA ’BALIK’ DUASI

BU DA ’BALIK’ DUASI
İstanbul Beylikdüzü'nde balık bereketi için dua edildi. Sıra dışı anların yaşandığı etkinlikte duaya hep birlikte amin edildi.

İstanbul Beylikdüzü'nde balık bereketi için dua edildi. Sıra dışı anların yaşandığı etkinlikte duaya hep birlikte amin edildi.

'Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Balıkçı Kenan Yaşam Vadisi Tesislerinde düzenlenen etkinliğe Beylikdüzü Müftü Vekili Lütfi Aydın ile ilçede hizmet veren çok sayıda din görevlisi katıldı. Balıkçı Kenan'ın kurduğu Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'ni de gezerek mumya balıkları inceleyen din görevlileri adına bir konuşma yapan Aydın, "Din gönüllüsü insanlık için ilim ve irfan üreten insanlardır. Camilerimiz hakkın ve adaletin yaşatıldığı yerler. Camilerimizdeki bu huzur ortamının sosyal hayatın her alanında yaşanmasını istiyor ve bunun için çabalıyoruz" diye konuştu.

Din görevlileri tertiplenen etkinlikte daha sonra henüz bir ay önce açılan deniz av sezonunun bu yıl bereketli geçmesi için balık tezgahı başında dua etti.

"İRİ, TAZE VE ŞİFA OLSUN"

Balık tezgahındaki "Derya kuzusu bunlar, canlı canlı.." şeklindeki bağırışlar yerini duaya bıraktı. Görenlerin şaşkınlıkla izlediği o ilgi çekici anlarda din adamları; "Allah'ım bu mevsimde bize bu tezgahlarda iri iri balıklar görmemizi nasip eyle, balık bol olsun ucuz olsun herkes yesin, herkese şifa olsun, balıkçımızın da halkımızın da yüzü gülsün. Denizdeki balıkçımızı kazadan beladan koru Yarabbi" şeklinde dua etti. Din görevlilerinin yakarışına çevredeki vatandaşlarda "Amin" diyerek eşlik etti.

BU DA ’BALIK’ DUASI

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.