BU OTOBÜS NEREYE GİDER ?

BU OTOBÜS NEREYE GİDER ?
Gazeteci ve köşe yazarı Bekir Doğan bugün ki yazısında şu konuyu ele aldı;

 Bugünkü köşe yazımın başlığımı okuyanların ilk algısı : Belediye Başkanlığından istifa ettirilen başkanların istifasının etik olup olmadığını yazdığımı sanacaklar..!

     Bu otobüs nereye gider ?

     Kahramanmaraş’ta üç ilçe belediye başkanının istifasının istendiği yönünde çıkan haber ve dedikoduları yazdığımı sanacaklar !

     Bu otobüs nereye gider ?

     10 Büyükşehir Belediye Başkanının istifasının istendiğini yazacağımı sanıyorsunuz değil mi ? 10 yeni büyükşehir belediye başkanının istifası gündemdeymiş miş !

     Bu otobüs nereye gider ?

     Demokrasi, hukuk ve insan hakları denilen neslenin iflas ettiğini yazacağımı sanıyorsunuz değil mi ?

     Bu otobüs nereye gider ?

     Ak Partide İstifası istenenlerin, ilçe başkanlığına aday olma denilenlerin ahı figanını yazacağımı sanıyorsunuz değil mi ?

     Bu otobüs nereye gider ?

     Ak partinin kendi ayağına sıktığını , yenilenme mi ? kırılmama ? olduğunu yazacağımı sanıyorsunuz değil mi ?

     Bu otobüs nereye gider ?

     FETÖ den kamudan atılan, cezaevinde yatan, boş yere bir yılını cezaevi köşesinde geçiren FETÖ mağdurları ve olmayan Demokrasi ve insan hakları, olmayan hukuk ve olmayan adaleti yazacağımı sanıyorsunuz değil mi ?

     Bu otobüs nereye gider ?

     Türkiye de bitmiş olan Kominizim yeniden hayata geçti, 15 Temmuz sonrası elimizle bir komünist halk oluşturduk bunu yazacağımı sanıyorsunuz değil mi ?

     Bu otobüs nereye gider ?

     Yedi uyurlarla, imamla, ördek-gaz ile ile 16 yılda metal yorgunluğu olmadığını yazacağımı düşünüyorsunuz değil mi ?

     Bunları ve benzerlerini hiç birini yazmayacağım: bana ne kim ne yaparsa yapsın !

     Hiç biri beni ilgilendirmiyor !..

     Yazsan ne oluyor ki !: Okumayan, yazmayan bir toplum ! Allah aşkına okuyan kaç kişi var ? okuyan kardeşler bana bir ses verin ! Demokratik – Demokrasi içinde bir ses verin !

      Okur – Yazar olmayan bir toplum !

     Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları ki nüfusumuz 81 Milyonun diye öğünüyoruz ya :  bugün ancak 300-500 bini okur ve yazar diğerleri okur yazar olmayan bir toplum !

     Aaaaa her yıl 1 milyon Üniversite mezunu veriyoruz bu ne biçim yazı dediğinizi duyar gibiyim ama önce bir düşünün iyi düşünün  : Bu ülkede satılan gazete – Dergi Kitap sayısı ortada ve rakamlara bakıyorum gazetelerimiz , Dergilerimiz 5 binden 300 bine kadar tirajı var , kitap ise en fazla satan 500 bini zor buluyor, söyleyin bana bu ülkede okur yazar kaç kişi var ?   siz söyleyin bana okur yazar kaç kişi var ?

     Bu otobüs nereye gider

     Örnek verelim derken konuyu dağıttım, özür dilerim, bugün mübarek Cuma günü güzel şeyler yazmak istiyorum ama olmuyor.. güzel görmek istiyorum olmuyor..

     Sabah erken uyandım: Bugün Cuma diyerek abdest alıp sabah namazını kıldım, dua ederek işime gelmek üzere yola çıktım.. her şey güzel olsun istiyorum.. herkesin yüzü gülsün istiyorum ama olmuyor.. Güzel düşünemiyorum olmuyor !

     Bindiğim halk otobüsü durak da durdu !

     Kapıda bir kadın: Bu otobüs nereye gider ?

     Şoför : yol olan her yere gider !... sen nereye gideceksin ?

     Kadın: Terbiyesiz adam, otobüsün nereye gideceğini söyle! Bu otobüs nereye gider ?

     Şoför : suskun, masum, gözleri doldu..! sukut geçti.. hakaretler peş peşe geliyor.. vatandaş haklı , halk haklı, suçlu şoför (!)

     Kadın : Söyle bu otobüs nereye gider ?

     Şoför : Sen gideceğin yeri söyle !

    Kadın: Terbiyesiz şoför seni belediye başkanına şikayet edeceğim, seni kovduracağım, benim gideceğim yerden sana ne, benim evimi mi ? öğrenmeye çalışıyorsun ! , sen bu otobüs nereye gider onu söyle banaaaaaa !

      Diye bağıran kadını görünce Türkiye bu olsa gerek dedim..

     Sabah yaşadığım bu olay : Biz okur yazar değiliz, otobüsün üzerindeki yazıyı okumayız.. biz insanlıktan nasibimizi alamadık, bu sebeple soru sormasını da bilemiyoruz..

     Oysa : Şoför bey: ben hastaneye gideceğim dese , yada Garaj’a gideceğim dese şoför ona şu numaralı otobüse bin diyecek ! ama o kadın soru  sormasını bilmediği gibi kendi cahilliğini bastırmak için otobüs şoförüne ağıza alınmayacak hakaretler etti.

     Siyasilerimiz – TBMM bu kadından farklı mı ?

     Yediden yetmişe- ayaktan tepeye biz buyuz..

      Söyleyin bana : bu otobüs nereye gider ?

      İyi günler..

   

   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.