Büyükşehir Belediyesinden ''Biber Üreticileri'' için OSB

Büyükşehir Belediyesinden ''Biber Üreticileri'' için OSB
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bibercileri bir çatı altında toplayacak organize sanayi bölgesi için kolları sıvadı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un seçim vaatlerinden birisi olan bibercileri tek çatı altında toplama sözü hayata geçti.

aciklama-001.jpg

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Bülbül, Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Ramazan Demirel, Kahramanmaraş Biber Kümelenme Derneği Başkanı Muhittin Balçın ve biberci esnafları ile birlikte Kılılı bölgesinde bulunan yaklaşık 100 dönümlük alanda incelemelerde bulundular.

dsc06952.jpg

İnceleme sonrası bir açıklama yapan Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Ramazan Demirel: “Bugün biber üreticilerimizle beraber, alan üzerinde incelemelerde bulunarak alanı geziyoruz. Burası yaklaşık 100 bin metrekare civarında olup, 200 bin metrekareye kadar genişleyebilecek bir alandır. Burasının imar planları bitme aşamasına geldi ve kendileri ile istişareli olarak planları hazırlıyoruz ve yılbaşına kadar planlamayı tamamlayıp ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz” dedi.

dsc06957.jpg

Daha sonra bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Bülbül: “Öncelikle herkese hayırlı bayramlar diliyorum. Kurban Bayramı öncesi, büyükşehir belediyesi olarak biber sektöründe faaliyet gösteren esnaflarımız için geliştirdiğimiz alanda incelemelerde bulunuyoruz. Buranın planlama çalışmaları tamamlanmak üzere. Büyükşehir belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un seçim vaatlerinden olan bu projeyi de hayata geçirmeye gayret edeceğiz. Nasıl ki sanayi sektörü, konut alanları gibi alanlar üretiyorsak, küçük sanayi dediğimiz üreticilerimize de gayrımenkul geliştirmeye devam ediyoruz. Burası 86 dönümlük bir alan ve genişlemeye de müsait bir alan. Biber üreticilerimiz buraya geldiklerinde daha organize bir durumda ve sektörü daha da kaliteli bir hale getirmiş olacaklar diye düşünüyoruz.

dsc06962.jpg

Biz büyükşehir belediyesi olarak planları hazırlayacağız ve alt yapı ile ilgili çalışmaları tamamlayacağız ve sektörün ihtiyaçları ne ise gerekli desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

dsc06969.jpg

Kahramanmaraş’ta biber üretim sektöründe faaliyet gösteren esnafları çatısı altında toplayan Kahramanmaraş Biber Kümelenme Derneği Başkanı Muhittin Balçın ise bu hizmetlerinden dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ettiklerini bildirdi.

dsc06972.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.