Çeçen Başkanın Diyarbakır Gezisi ve Gözlemleri

Çeçen Kültür Derneği Gençlik Kolları Başkanı Hacı Murat Demirci, tarihi ve kültürel birtakım incelemelerde bulunmak üzere, 5 – 10 Ağustos tarihleri arasında Diyarbakır’daydı.

Diyarbakır’da bulunduğu süre boyunca, havanın gölgede bile 42 – 43 dereceye ulaştığından ve kendi ifadesiyle “isot” kadar sıcak olduğundan yakınan Başkan Demirci, buna rağmen, 6 gün süren Diyarbakır gezisinden memnun kaldığını dile getirdi:

“Benim gözlemlediğim; buram buram kokan, şehrin dört bir yanını saran tarihi bir atmosfer vardı. Kaleye çıktım. Diyarbakır surlarını ve Sülüklü Han’ı gezdim.”

Diyarbakır’ın akıllardaki tüm önyargılara rağmen gidip gezmeye değecek güzellikte olduğu açıklamasında bulunan Demirci, şehrin mükemmel bir belediyesi olduğuna; şehre yapılan yatırımların da bir o kadar iç açıcı olduğuna yönelik gözlemlerini benimle paylaştı,

“Diyarbakır, belediyesinin katkılarıyla, şehir tasarımı ve bakımıyla, modernleşmiş bir şehir görünümüne kavuşmuş olmakla birlikte, akıllardaki eski Diyarbakır’ı artık katiyen andırmıyor. Şehir içi ve şehir dışı yollar da yenilenmiş ve bakımlı.”

Başkan, Diyarbakır halkının kayyumdan memnun olduğu ama siyasetten gerçekten yorgun olduğu ve insanların bölgede tedirginlikleri üzerlerinden yeni yeni atmaya başladıkları tespitinde bulundu:

“Diyarbakır esnafıyla istişarelerimden edindiğim izlenimim şu ki; kayyum atandıktan sonra, bölgenin daha da güzelleştiğini ve halkın tedirginliğinin yeni yeni giderildiğidir. Ki; bu süreç, henüz bir yıllık süreçtir.”

Dönüşte, Uzun Süren Bekleyiş

Çeçen Kültür Derneği Gençlik Kolları Başkanı Hacı Murat Demirci, 10 Ağustos akşamı Kahramanmaraş’a dönüş yolunda, özel bir güvenliğin yer aldığını belirterek, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Diyarbakır şehir merkezine giriş – çıkışta, güvenlik önlemleri, yarım saat - 40 dakikayı aşıyor. Stratejik konumu gereği, Diyarbakır merkezde, olağanüstü bir güvenlik var.”

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Esat BEŞER Arşivi