CHP’li muhaliflerden Genel Merkez önünde oturma eylemi başlattı

CHP’li muhaliflerden Genel Merkez önünde oturma eylemi başlattı
CHP'de kurultaya gidilmesi için imza veren delegeler, CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemi başlattı.

CHP'de kurultaya gidilmesi için imza veren delegeler, CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemi başlattı.

CHP'de olağanüstü kurultay talebiyle verilen imzaları inceleyen Genel Merkez, imza sayısına ilişkin nihai kararını bugün açıklayacak. Öte yandan kurultay için imza veren delegeler, Genel Merkez önünde oturma eylemi başlattı. Samsun Kurultay Delegesi Fatma Necile Çokay, önceki kurultayda Muharrem İnce'ye imza verdiğini belirterek, şu anda da İnce'nin arkasında olduğunu ve olağanüstü kurultay için imza verdiğini söyledi. Çokay, tüm vatanseverleri imzalarına sahip çıkmaya davet ettiğini vurguladı.

"KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK"

CHP Bitlis Kurultay Delegesi Veysi Uyanık, kurultay için vermiş oldukları imzalarına sahip çıkmak için oturma eylemi başlattıklarını dile getirerek, "kalelerini" alana kadar bu mücadeleye devam edeceklerine dikkat çekti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Neden kurultaya gitmek istemediği" sorulan Uyanık, "Korkunun ecele faydası yok. Genel Başkanımıza kalmış olsa, kurultaya giderdi. Ama Genel Başkanımızın etrafını saran bazı koltuk sevdalısı arkadaşların, Genel Başkanımızın bu kararı vermesini direttiğini görüyoruz" diye konuştu.

"MAHKEMEYE GİDECEĞİM, DEMOKRATİK HAKLARIMI SONUNA KADAR KORUYACAĞIM"

Genel Merkez'in "Kurultay için yeterli sayı yok" açıklamasını yapması durumunda bunu mahkemeye taşıyıp taşımayacağı sorulan Uyanık, "Ben bir kurultay delegesi olarak bütün kanuni haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Ben mahkemeye gideceğim, demokratik haklarımı sonuna kadar koruyacağım" şeklinde konuştu.

MUHALİFLERDEN İYİ PARTİ GÖNDERMESİ

Uyanık, "Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek, ilk gün "604'ü getirin hemen olağanüstü kurultayı toplayalım" demişti. Biz kendisine 630 imza teslim ettik. Diyelim ki bizim 15 imzamız eksik. İYİ Parti'ye grup kurmaları için 15 tane milletvekili veren Genel Başkanımız, burada 3-5-10 delegenin lafını yaparsa taktirini kamuoyuna ve bu partiye gönül veren yoldaşlarımıza bırakıyoruz" dedi. CHP Ankara Kurultay Delegesi Mahmut Celal Ünsal, oturma eylemlerinin bir taşkınlık olmadığını, sadece demokratik bir tepki olduğunu söyledi. Ünsal, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 70 yıl önce çok partili hayata geçen İsmet İnönü, kaybettiği seçimlerden sonra "ben kaybettim ama demokrasi kazandı" diyebilen bir liderimizdi. Bugün de "hak, hukuk adalet" diyerek 450 kilometre yürüyen Genel Başkanımızın kurultaydan kaçabileceğine veya türlü bahanelerle kurultayı yapmayacağını tahmin etmiyorum. Demokrasiye inanan CHP'nin Genel Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, kurultay kararını bugün verecektir."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.