CİLT GÜZELLİĞİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

CİLT GÜZELLİĞİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Cilt sağlığı için nelere dikkat edilmeli, ne tüketilmeli ve cilde uygulanacak bakımlar nelerdir?

Cilt sağlığı için nelere dikkat edilmeli, ne tüketilmeli ve cilde uygulanacak bakımlar nelerdir?

Cildin güzelliği aslında vücudumuzun sağlığıyla ilgilidir. Karaciğer ve sindirim sistemi sağlığı özellikle önemlidir. Toksinlerden arınmamış bir karaciğer ve sindirim sistemi olan veya sağlıklı çalışmayan bir karaciğer ve sindirimi sistemi olan kişide cilt problemlerinin oluşması muhtemeldir. Kişinin ruhsal durumu ve stres durumu da cilt sağlığında son derece etkili faktörlerdendir.

Bol sıvı almak cilt sağlığı için en önemli şarttır. Aşırı asitli, acılı, baharatlı gıdalardan mümkün olduğunca uzak durulması gerekir. Kısa süreli güneşlenilmeli, uzun süre güneşte kalmaktan kaçınılmalıdır. Ayrıca mimikleri zorlamadan kullanmak da cilt sağlığı için yararlı olandır.

Cilt Sağlığına İyi Gelen Besinler

Beslenme şeklinden bahsetmeden önce cilt için faydalı olan bitki çaylarını görelim. Adaçayı, ısırgan, papatya, aloe vera cilt için son derece faydalıdır. Fazla baharat tüketmek, özellikle de acı baharatlar cildi daha çok bozar fakat zerdeçal özellikle yağlı ciltler için faydalıdır. Aynı zamanda dereotu, kişnişi tarçın ve gülsuyu da yararlıdır. Taze süt ve süt ürünleri ve yeşil yapraklı sebzeler tüketmek cilde çok iyi gelir. Mandalina, kayısı, şeftali, tuzsuz kuruyemişler, salatalık, balkabağı, havuç ve zeytinyağı tüketmek de cilt sağlığı için faydalıdır.

Cilde Bakım

A ve E vitaminli kremler, jojoba yağı, susam ve zeytinyağı, gülsuyu, kayısı yağı, salatalık özleri ve omega 3 içeren bitkisel yağlar sürüldüğünde cilde yararlıdır. Aynı şekilde susam yağının ve aloe vera jelinin karıştırılıp masaj yapılarak her gün cilde yedirilmesi de çok fayda sağlar.

Yüz için bir tarif…

1 yemek kaşığı kahve

1 çay kaşığı bal

1 çay kaşığı süt

Bunları karıştırıp yüzünüze masaj yaparak sürün ve 30 dk beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Yüzünüzün gerginleştiğini ve pürüzsüz olduğunu göreceksiniz. Haftada 1-2 defa yapabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.