CİLT TEMİZLİĞİ NASIL OLMALI?

CİLT TEMİZLİĞİ NASIL OLMALI?
Kusursuz bir cilt, kusursuz bir makyaj ve kusursuz bir güzelliğin en önemli unsuru cilt temizliğidir.

Kusursuz bir cilt, kusursuz bir makyaj ve kusursuz bir güzelliğin en önemli unsuru cilt temizliğidir.

Yüz güzelliğiniz makyajla doğru orantılı değildir. Sağlıklı ve bakımlı bir cilde sahip olmak; kadın erkek her yaştan bireyde olması gereken bir özelliktir.

Yorgunluk, uykusuzluk, stres ve yanlış beslenme gibi olumsuz etkenler cildimizi yıpratıyorken aslında cildinizi temizlediğinizi düşündüğünüz zamanlarda bile cildinize zarar verebiliyorsunuz. Yanlış ürün kullanımından su miktarına ve ısısına kadar birçok unsur cildimizin size küsmesine neden olmaktadır.

CİLDE ZARAR VEREN DAVRANIŞLAR

Makyaj ile Uyumak

Gün boyunca yorgun ifademizi saklaması ve daha bakımlı bir görünümde olmamız açısından kadınların olmazsa olmazı makyaj, bizleri güzelleştirirken aynı zamanda gereğinden uzun süre cildimizde kaldığında olumsuz etkiler yaratmaktadır. Geceleri makyaj ile uyumak cildin hava almasını engeller ve akne oluşumuna sebep olur. Bu durum ise cildin daha erken yaşlanmasını sağlar.

Fazla Yüz Yıkamak

Herşeyin çoğu zarardır diye boşuna dememişler. Cildi hiç yıkamamanın yarattığı sorunlar gibi sık sık yüzünüzü yıkamakta cildinize zarar verecektir. Sık sık yüzünüzü yıkamanız cildinizdeki yağ ve nem dengesini bozacağı gibi tahrişede sebebiyet verebilir.

Sıcak Su İle Yüz Yıkamak

Sıcak su cilt gözeneklerinin açılmasını sağladığı gibi aynı zamanda cildin koruyucu yağ tabakasını ortadan kaldırır. Uzmanlar ise ılık su ile yüz yıkamayı önermektedirler.

Yoğun Bakım ve Peeling

Cilt bakımında en önemli unsurların başında cildin doğal yapısını bozmamak gelir. Sıcak su kullanımı, sık sık yüz yıkamak gibi çok sık bakım malzemeleri kullanmak ve peeling yapmak cildinizin doğal dengesini bozmaktadır.

Sık sık peeling yapmak ve çeşitli bakım kremlerini çok sık kullanmak cildinizin kurumasına, tahriş olmasına ve cildinizde akne oluşumuna neden olmaktadır.

Doğru Temizleyici ve Doğru Havlu

Her cilt tipi farklıdır ve herkesin kendi cilt tipine uygun temizleyiciler kullanması gerekmektedir. Yağlı cilt tipine sahip birinin kuru ciltler için olan temizleyiciyi kullanması farklı reaksiyonlara neden olacaktır.

Doğru temizleyici kadar doğru havlu kullanımıda oldukça önemlidir. Sert ve kaba havlular cildinizi tahriş edebileceği gibi cildinizin erken yaşta kırışmasınada neden olabilir.

Yüzünüzü Mutlaka Durulayın

Yüzünüze uyguladığınız her bakım sonrasında mutlaka durulama işlemini atlamayın. Yüzünüze uyguladığınız maske peeling bir süre sonra bir kısmını emse bile mutlaka durulayın. Aksi halde cildinize daha fazla mikrop ve bakteri yapışarak akne oluşumuna sebebiyet verecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.