CİLT TİPLERİNE GÖRE BAKIM MASKELERİ

CİLT TİPLERİNE GÖRE BAKIM MASKELERİ
Cilt bakımları, cilt tiplerine göre farklılık göstermektedir. Birbirinden farklı cilt tipleri bulunmaktadır. Bu cilt tipleri kendi yapılarına uygun bakım ve maske uygulamalıdır.

Cilt bakımları, cilt tiplerine göre farklılık göstermektedir. Birbirinden farklı cilt tipleri bulunmaktadır. Bu cilt tipleri kendi yapılarına uygun bakım ve maske uygulamalıdır.

Cilt tipleri 5 çeşittir. Bunlar, normal, yağlı, karma, kuru ve hassas cilt tipleridir. Her cilt tipine göre farklı bakım, uygulama ve tedavi yapılması gerekir. Cildinize doğru bakımı yapmanız için cilt tipinizi bilmeniz gerekmektedir. Cilt tipini bilmeyen kişiler, yanlış ürün ve bakımlarla cildinize zarar verebilir. Cilde uygun olmayan ürünler, tahriş, kızarıklık ve alerjiye sebep olabilir.

Bakım ve maskeler sadece sorunlu ciltlere değil, her cilde gerekmektedir. Kişilerin cilt tiplerini öğrenmeleri gerekir. Buna göre ürünler, makyaj malzemeleri, bakım ve tedaviler yapılmaktadır. Yetişkinlerde cilt tipi her 5 yılda bir değişiklik göstermektedir. Cilt yapısının değişme sebebi, yaş, iklim, hormanal değişikler, beslenme, kullanılan ürünler ve hayat şartlarıdır.

Stres ve sıkıntı yaşayan kişilerde cilt sorunları daha sık yaşanmaktadır. Bu yüzden cildinizi iyi tanımanız gerekmektedir. Sadece sorun yaşayan kişiler değil, her kişinin cildi için bir dermatoloğa görünmesi gerekir. Bu durumda cildinizin tipini, sorununu, uygulanması gereken işlemleri ve kullanabileceğiniz ürünleri öğrenme şansınız olur.

CİLT TİPİ NASIL BELİRLENİR?

Kuru Cilt Tipi: Cilt yapınız çok kuruysa ve sürekli olarak nemlendirmeye ihtiyaç duyuyorsanız bu cilt tipi kuru cilt olarak belirlenmelidir.

Yağlı Cilt Tipi: Ciltte sürekli yağlanma ve parlak bir görüntü varsa dokunduğunuz zaman yağlı bir his veriyorsa bu cilt tipleri yağlı cilt tipidir.

Karma Cilt Tipi: Ciltte sadece alın ve burun bölgesi yağlanıyorsa ve diğer bölgeler kuru durumda ise bu cilt tipi karma cilt kategorisine girmektedir.

Normal Cilt Tipi: Cilt ne yağlı ne de kuru olduğunda ise bu cilt tipi normaldir.

Hassas Cilt Tipi: Kozmetik ürün ve makyaj malzemelerine reaksiyon gösteriyor ve alerji gibi belirtiler veriyorsa bu cilt tipi hassastır.

Normal Cilt

Normal cilt, küçük gözeneklere sahip olup gerekli yağ miktarını üreten cilt tipidir. Yumuşak, gergin ve lekesiz bir cilttir. Genellikle insanlar normal cilt tipine sahip olmak ister. Sorunsuz bir cilt tipidir. Normal ciltler için doğal bakımlar yeterli olmaktadır. Bu cilt tipleri için temizleyici olarak süt tipi ürünler seçilmelidir. Tonik ve nemlendirici kullanımı da uygun olmaktadır.

Normal Cilt Bakım Maskesi

2 damla badem yağı

1 tatlı kaşığı bal

1 adet yumurta akı

Yumurta akı, bal ve yağı bir kasede çırpınız. Daha sonra bu karışımı cildinize sürüp 45 dakika bekletiniz. Süre dolduktan sonra cildinizi su ile temizleyiniz. Bu maskeyi haftada 1 kez uygulayınız. Bu maske ile cildinizi temizleyip bakım yapabilirsiniz.

Yağlı Cilt

Gözenekleri açık ve parlak görünümü vardır. Sivilce ve siyah nokta oluşumu yaşanmaktadır. Yağlı ciltler büyük oranda akne problemi yaşarlar. Bu cilt tipi günlük bakımına özen göstermelidir. Genellikle jel tipi ürünler ile cildini temizlemelidirler. Nemlendirici ve alkollü tonik kullanılmalıdır. Sıkılaştırıcı maskeler yağlı ciltler için gereklidir. Aynı zamanda siyah noktalar için özel ürünler kullanılmalı ve bakımlar yapılmalıdır.

Yağlı Cilt Bakım Maskesi

1 çay kaşığı beyaz kil

7 adet çilek

3 damla limon suyu

Bu malzemeleri bir kasede kaşık yardımı ile karıştırınız. Daha sonra cildinize sürünüz. 20 dakika bekletiniz. Son olarak ılık suyla temizleyiniz. Bu maskeyi haftada 1 kez uygulayınız. düzenli uygulama sonucunda cildinizdeki sorunları giderebilirsiniz.

Karma Cilt

Karma cilt, T bölgesi yağlı, diğer bölgeler ise normal olan cilt tipidir. Alın, çene ve burun bölgesinde yağlanma olan bölgelerde sivilce ve siyah nokta meydana gelmektedir. Bu bölgede gözenekler açıktır. Temizleyici olarak süt tipi tercih edilmelidir. Nemlendirici kullanımı ve yarı alkollü tonik kullanılmalıdır.

Karma Cilt Bakım Maskesi

1 tatlı kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı mısır unu

1 çay kaşığı bal

Malzemeleri bir kaba koyarak iyice karıştırınız. Bu maskeyi cildinize yayarak sürünüz. Daha sonra 20 dakika bekleyiniz. 20 dakika sonunda maskeyi ılık su ile yıkayarak çıkarınız. Maskeyi haftada 1 kez uygulayınız. Bu maske cildinizin dengelenmesini sağlayacaktır.

Kuru Cilt

Gözenekleri küçük, kapalı ve ince bir deri tipine sahiptir. Bu cilt tipi mat bir görünüme sahiptir. Zaman zaman pullanma ve kızarmalar yaşamaktadır. Cilt tipi gergin ve sıkıdır. Nemlendiriciye ihtiyaç duyarlar. Kırışıklık sorununu erken yaşayacak ciltlerdir. Bu yüzden cilt temizliği süt tipi ürünlerden seçilmelidir. Aynı zamanda tonik kullanılmalıdır fakat tonik alkolsüz olmalıdır. Nemlendirici ürünler gece ve gündüz olarak ayrı ayrı kullanılmalıdır. Göz çevresi de dikkate alınması gerekir. Bu yüzden göz çevresi için özel nemlendirici bakım kremleri uygulanmalıdır. Nem depolayan maskeler tercih edilmelidir.

Kuru Cilt Bakım Maskesi

1 orta boy muz

1 tatlı kaşığı yağsız yoğurt

3 çay kaşığı bal

Bu malzemeleri bir kasede ezip karıştırınız. Daha sonra cildinize sürünüz. 20 dakika bu maskeyi bekletiniz. Süre dolduktan sonra ılık su ile yıkayınız. Daha sonra nemlendirici sürünüz. Bu maske cildinizi temizleyerek besleyip bakım yapacaktır. Cildinizin etki görmesi için haftada iki kez uygulayınız.

Hassas Cilt

Hassas ciltler dikkat edilmesi cilt tipidir. Alerjik reaksiyonlar gösteren cilt tipi olduğu için her ürün kullanılmamalıdır. Bu ciltlerde, kaşınma ile başlayan, kızarma ve pullanma yaşanır. İklim koşulları, kozmetik ürünler ve çevresel faktörlerden dolayı sorun yaşayabilirler. Hassas ciltler genelliklere bebekler için üretilen ürünler kullanılmalıdır. Aynı zamanda hassas ciltler bazı meyveleri kullanarak bakım ve maske yapabilir fakat bu uygulamaları öncesinde cilt doktoruna danışmalıdırlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.