DEV FETÖ OPERASYONU: TAM 96 KİŞİ

DEV FETÖ OPERASYONU: TAM 96 KİŞİ
Mersin'de FETÖ/PDY'nin yeni yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 96 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Mersin'de FETÖ/PDY'nin yeni yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 96 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz sonrası örgüte taraftar toplama ve para kazandırma yönünde yeniden yapılanma çalışmalarına giriştiği, Mersin ve çevresinde "gaybubet" evleri oluşturduğu ve bu evlerde firari şahısların bulunduğu yönünde bilgilere ulaşıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde aralarında büyük bölge abileri, büyük bölge mesulları, polis ve asker mahrem abileri, il ablaları, finans sorumluları ile örgütün gizli haberleşme programları olan Bylock ve Eagle kullanıcılarının da bulunduğu 96 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ayrıca evlerden 10 tanesinin aktif FETÖ/PDY öğrenci evi olduğu, büyük bir kısmının da gaybubet evleri olduğu tespit edildi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri de belirlenen 111 ev ile 2 etüt merkezine yönelik operasyon başlattı. Şu ana kadar çok sayıda gözaltının olduğu, operasyonların halen sürdüğü öğrenildi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.