DİYANET BİR-SEN GENEL BAŞKANI: ''ÜÇ AYLARIN İSLÂM ÂLEMİ İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUZ''

DİYANET BİR-SEN GENEL BAŞKANI: ''ÜÇ AYLARIN İSLÂM ÂLEMİ İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUZ''
Üç ayların 19 Mart 2018 tarihinde Receb ayı ile birlikte başlayacakolması nedeniyle bir açıklama yapan Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Ramazan ayını içinde barındırması nedeniyle üç ayların İslam âlemi için çok önemli olduğunu...

Üç ayların 19 Mart 2018 tarihinde Receb ayı ile birlikte başlayacakolması nedeniyle bir açıklama yapan Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Ramazan ayını içinde barındırması nedeniyle üç ayların İslam âlemi için çok önemli olduğunu, bu aylarda Müslümanların coşku ve hûşû ile ibadete yöneldiğini belirterek şunları söyledi: “17 Nisan 2018 tarihinde Şaban ayı başlayacak.30 Nisan 2018 tarihinde Berat Kandili idrak edilecek. 11 ayın sultanı Ramazan ayı ise 16 Mayıs 2018 tarihinde idrak edilecek. Kadir Gecesi ise 10 Haziran 2018 tarihine denk gelmektedir. Ramazan ayının ardından kutlanacak olan Ramazan Bayramı ise 15 Haziran'a denk gelmektedir. Müslümanlar için son derece önemli olan üç ayların içinde yer alan Recep, Şaban ve Ramazan ayları mukaddes aylardır. Müslümanların bu aylardan feyz alarak İslam âlemi adına barış ve kardeşlik için dualarla Allah’a yaklaşmanın önemli olduğunu bilmelerinde fayda var. Bu aylar nuruyla ve bereketiyle gelecektir. Müslümanların bu aylar da fakir fukaraya karşı cömert olmaları gerekir.

Üç ayların en önemli özelliği açların doyurulması, küskünlerin barıştırılması, kimsesiz ve düşkünlerin, hastaların yardımına koşulması, kardeşlik duygularının doruğa çıkmış olmasıdır. Müslümanların, bu kutsal ayların değerini anlayarak idrak içinde geçirmeleri gerekir. Bu aylar da yapılacak ibadetlerin Allah katında kat kat değeri vardır. Bu aylar da sâlihâmel işlemek ve Müslümana yaraşır şekilde davranmak gerekir. İyi ve güzel davranışlar da Müslümanlar üzerine farz kılınmıştır. Allah’ın emri bu yöndedir.

Üç aylara erişmenin huzuru ve mutluluğu ile ibadetlerimizi artırmalıyız. Recep, Şaban ve Ramazan aylarının içinde mübarek geceler bulunmaktadır. Recep ayında mübarek Regaip ve Mi’raç geceleri, Şaban ayında mübarek Berat gecesi, Ramazan ayında ise mübarek Kadir gecesi vardır. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinin Müslümanlar için anlamı ve önemi büyüktür. Kur’an bu gecede indirilmiştir.

Üç aylar, Allah’ın af ve mağfiretine nail olabilmek için çok önemlidir. Bu aylar içerisinde bereket artar. Allah tarafından bu ayların kutsiyetini anlayarak yaşayan Müslümanlara nimetlerinden bol bol ihsan edilir. Rızık artar, bu aylar bereketin kapısıdır. Üç aylar içinde yapılan dualar kabul edilir. Rahmet, bereket ve kulluk ayı olan üç ayların insan ruhu için ne kadar önemli olduğunu bilmemiz gerekiyor.Üç aylar da sonsuz hikmet sahibi olan Yüce Allah, o bitip tükenmek bilmeyen hazinesinden Müslümanlara lütufta bulunur.

Bu duygu ve düşüncelerle İslam âleminin mübarek üç aylarınıkutluyorum.Bu mübarek gün ve gecelerin ihlâs ile geçirilmesini diliyorum. Müslümanların birlik ve beraberliğinin tesisine, Müslümanların huzur ve barış içinde yaşamalarına ve kardeşliğe vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.