DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI 70 İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ ALIMI İÇİN İLAN YAYIMLANDI

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI 70 İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ ALIMI İÇİN İLAN YAYIMLANDI
Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir ilan ile ilçe müftülüğü alımı için sınav düzenleyeceğini açıkladı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir ilan ile ilçe müftülüğü alımı için sınav düzenleyeceğini açıkladı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı yayımladığı bir duyuru ile taşra teşkilatında münhal bulunan İlçe Müftülüğü kadrosu için sınav düzenleyeceğini bildirdi. 

Yayımlanan duyuruda yer alan detaylar şu şekilde, 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI İLÇE MÜFTÜSÜ ALIM İLANI

Devlet Personel Başkanlığı'nın web sayfası üzerinden adaylara duyurulan İlçe Müftüsü alım ilanında toplam 70 personel alımı yapılacağı ilan edildi. 

Kurum bünyesinde istihdam edilecek personellerin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın taşra teşkilatında bulunan birimlerinde görevlendirileceği açıklandı. 

İLANA BAŞVURU ŞARTLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı yayımladığı İlçe Müftülüğü alım ilanına başvuruda bulunacak adaylardan bazı şartlara haiz olmalarını talep ediyor. 

İlan metninde yer alan başvuru koşullarını Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

İlana Başvuru Koşulları;

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak, En az dört yıllık dinî yükseköğrenim mezunu olmak, İhtisas kursu belgesine sahip olmak veya ilahiyat alanında doktora yapmış olmak, Başkanlık teşkilatında halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre çalışıyor olmak ve Erkek olmak.

Diyanet İşleri Başkanlığı yayımladığı başvuru koşularında adayların ayrıca, Sınava müracaatların bitiş tarihi itibariyle kamu kurum ve kuruluşlarında toplam 5 (beş) yıl görev yapmış olmak ve İlçe müftüsü unvanında müktesebi bulunmamak koşullarını da sağlamalarını talep ediyor.

İLANA BAŞVURU SÜRECİ

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın taşra teşkilatında bulunan birimlerinde istihdam edileceği açıklanan İlçe Müftüsü alım ilanına başvuruda bulunacak adayların başvurularını 11 Nisan mesai bitimine kadar yapmaları gerektiğini bildirdi. 

İlana başvuruda bulunacak adaylar başvuruları, ilgili birimlerdeki DİBBYS (İKYS) sorumluları tarafından Başkanlığın DİBBYS programı üzerinden alınacak. 

İlana başvuruda bulunmak için gerekli evraklar; . T.C. Kimlik No’lu kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya pasaport), En az dört yıllık dinî yükseköğrenim mezuniyetini gösterir diploma veya mezuniyet belgesi, İhtisas kursu veya doktora mezuniyet belgesi ve Görev yapmaya mani bir özrü bulunmadığına ve adlî sicil kaydına ilişkin yazılı beyanı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.