DULKADİROĞLU MİNİ HAYVANAT BAHÇESİ OLUŞTURDU

DULKADİROĞLU MİNİ HAYVANAT BAHÇESİ OLUŞTURDU
Kahramanmaraş’ın en büyük mesire alanlarından birine imza atan Dulkadiroğlu Belediyesi, mesire alanı içerisinde doğal yaşam alanları oluşturarak çeşitli hayvanları koruma altına aldı.

Kahramanmaraş’ın en büyük mesire alanlarından birine imza atan Dulkadiroğlu Belediyesi, mesire alanı içerisinde doğal yaşam alanları oluşturarak çeşitli hayvanları koruma altına aldı.

Yeşiltepe mahallesinde Kahramanmaraş’ın en büyük mesire alanlarından bir tanesinin inşasını sürdürün Dulkadiroğlu Belediyesi, ilk etap çalışmalarını tamamladığı mesire alanında hayvanlar için doğal yaşam alanları oluşturdu. Ziyaretçilerin hayvanları doğal ortamında izleye bileceği ortamlar oluşturan Dulkadiroğlu Belediyesi, bu yöndeki çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş’ta bir ilke daha imza attıklarını aktardı. Yeşiltepe mahallesine yaptıkları mesire alanı içerisinde 20 çeşit hayvan için doğal yaşam alanı oluşturduklarını anlatan Başkan Okay, Kahramanmaraşlı vatandaşların bir çok hayvan türünü burada görme imkanı olacağını söyledi.
Ayrıca göçmen kuşlar için de çalışma yapıldığını anlatan Başkan Okay, mesire alanının kuş evleriyle donatıldığını aktardı.
Başkan Okay, konuyla ilgili konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Dulkadiroğlu Belediyesi olarak vatandaşımızın ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bölgemizde büyük bir eksiklik olan geniş bir mesire alanı ihtiyacımızı karşılamak amacıyla bir çalışma yaptık. Bu çalışmamız aynı zamanda Kahramanmaraş’ın en büyük mesire alanı olacak şekilde planlandı. Şuanda ilk etap çalışmasını tamamladığımız mesire alanımızda çeşitli sosyal donatıların yanı sıra, farklı türden hayvanlar için doğal yaşam alanı oluşturduk. Bu hayvanlar mesire alanımız içerisinde mini bir hayvanat bahçesi oluşturdu. Burayı ziyaret eden vatandaşlarımız bu hayvanları doğal ortamlarında görebilecekler. Mesire alanımızın ikinci ve üçüncü etap çalışmalarımızda bu alanımız daha da büyüyecek ve güzel bir hayvanat bahçesini mesire alanımız içerisinde tam anlamıyla oluşturmuş olacağız. Şuanda alanımız ziyaretçilerimize açık. İsteyen Yeşiltepe mahallemizin biraz üzerinde Yedikuyular yolu üzerinde bulunan Dulkadiroğlu Mesire Alanımızı ziyaret edebilirler.”

01-013.jpg03-003.jpg06-007.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.