TEKNOLOJİ BAĞIMLISI İNSANIMIZ !

TEKNOLOJİ BAĞIMLISI İNSANIMIZ !
Gazeteci ve köşe yazarı Bekir Doğan bugün ki yazısında şu konuyu ele aldı;

Geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günleri Ak Parti İlçe Kongreleri yapıldı. Haber için buradan bize resimler geldi..

     Gelen Resimlere baktım: önde oturanlar ellerinde telefon ha bire telefon ile oynuyorlar.. nereye ne için geldiklerinin farkında bile değiller..

     Akşam bir cenaze deyim : Bir Kur’an-ı kerim okuyor, birkaç kişi ise telefon ile oynamaya devam ediyorlar.. cenazeye geldiğinin farkında bile değil..

     Akşam televizyonda Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı 4. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresinin İstanbul da yapıldığının haberini görünce bir iki kelime de bize bir şey söylemek düştü..

     İlki 2012 yılında düzenlenen Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresinin yelpazesi genişletilerek devam etmesi güzel de Anadolu İnsanı elden gidiyor.. buna çare ne ?

     Öyle bir noktaya geldi ki :  alkol, tütün, uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklar yanında, giderek daha da yaygınlaşan teknoloji bağımlılığıyla da mücadeleye herkesin katkı vermesi gerekiyor.. çağımızın en büyük hastalığı..!

      Sizi bilmem benim evimde : Çocukların elinde telefon bir tek kelime bizimle konuşmuyorlar.. sürekli telefon ile oynuyorlar.. cep telefonunun kölesi olmuş haldele..

      Sevgili okurlarım: Sevgili dostlar, değişim ve yenilik insan hayatının temel dinamikleridir. Ademoğlu bu dünyaya geldiği ilk andan itibaren hayatını kolaylaştırmak, geleceğini güvence altına almak, kendini tehlikelere karşı daha korunaklı kılmak için kesintisiz bir arayış içindedir. Sürekli yenilik yapmış yeni buluşu hayatına monta etmiştir.

      Bu arayış kimi zaman insanı yeni toprak parçalarına, kimi zaman yeni aletlere, icatlara, kimi zaman da yepyeni fikirlere götürmüştür. Her keşif Allah’ın kullarına lütfettiği merak ve sorgulama duygusunun bir eseridir aslında. Kıyamet gününe kadar insanoğlu merak etmeye, soru sormaya, mevcut birikiminin sınırlarını zorlamaya devam edecektir.

     Öte yandan her buluşun, her teknolojik gelişmenin hayatımızda köklü değişikliklere sebep olduğu da bir gerçektir.  İşte Cep telefonu haydi kullanma bakalım !...

     Bundan 5500 yıl önce icat edilen tekerlek, Sümerlerle birlikte tüm insanlığın hayatını değiştirmiştir. Buhar teknolojisiyle çalışan makinelerin sanayide kullanılması, Avrupa’yla beraber yerkürenin her tarafında üretimi dönüştürmüştür. Kağıt, barut, pusula, matbaa, ilaç, elektrik, telefon , otomobil, uçak, uzay gemisi gibi binlerce icat bugün hayatımızın vazgeçilmezleri arasındadır.

     Elbette bu keşifler umut yanında çeşitli tartışmaları, korkuları, zaman zaman da dirençleri beraberinde getirmiştir. Hatta bazı ülkelerde teknolojiyi toptan ret eden akımlar bile ortaya çıkmıştır. Örneğin en büyük bilişim ve teknoloji firmalarının merkezi olan Amerika, aynı zamanda Amişler gibi hayatlarında teknolojiyi belli bir dönemde dondurmuş topluluklara da ev sahipliği yapıyor.

     Sabah gazetede bir haber: 6 bin 99 TL çok ucuza denilen bir telefon cihazı almak için insanımız, bir telefon markasının yeni modeli için saatlerce sıra bekleyen insanlar kadar, teknolojisiz bir hayat kurmaya çalışan bireylerin de dünyasıdır. İnsanın olduğu her yerde bu tür farklı yaklaşımların görülmesi gayet tabiidir. Bize göre buradaki asıl mesele, teknolojiyi nasıl anladığımız, onu hayatınızın neresine yerleştireceğinizdir.

     Bugün Teknoloji bağımlılığı özellikle gelişmekte olan İslam coğrafyasında : Müslümanların atom bombası, nükleer füzeler gibi kitle imha silahları gibi tehlikeli bir boyuta ulaşmıştır..

      Bizim asıl mücadele etmemiz gereken, teknolojinin insanlığın adım adım kendi kıyametine doğru sürüklenmesinin aracı haline getirilmesidir, sıkıntı burada. Bundan dört asır önce Koçyiğit Köroğlu ne dedi? Tüfek icat oldu, mertlik bozuldu demişti. Biz de bugün diyoruz ki; modern teknolojinin ürünü olan kitle imha silahları çıktı, insanlık bitti.

     Düğün ve cenazelere gittiğiniz de çevrenize bakın !

     Evinizde : etrafınıza bakın herkes telefon ile oynamakta yakınlarının farkında bile olmamaktadır.. hastalık hat safhaya gelmiştir..

      Son yıllarda baş döndürücü bir şekilde ilerleyen teknolojinin bizi böyle bir tehlikeyle yüz-yüze bıraktığının sayısız örneğini görüyoruz, biliyoruz.

      Daha bir ay kadar önce : bir hafta bilgisayarın başından kalkmayan çocuğun ayağı kangren olduğu için kesildiğini haberini hep beraber okuduk..

      10-15 yıl önce gündemimizde dahi olmayan teknoloji bağımlılığı gibi yeni problemlerin, yeni hastalıkların ortaya çıkmasının temel sebebi işte budur.

      Japonya’da 1 milyondan fazla genç aşırı teknoloji kullanımıyla ilişkili sosyal çekilme denilen hastalıktan mustariptir, 1 milyondan fazla. Araştırmalar bir çocuğun 14 yaşına gelinceye kadar televizyonda ortalama olarak 11 bin cinayet sahnesi izlediğini, çizgi filmlerin yüzde 94’ünün ise şiddet ve cinayet konularına yer verdiğini ortaya koyuyor.

      Ülkemizde de teknoloji bağımlılığı her geçen gün artmakta ve acil bir hastalık olarak görülmektedir.

     Yiğit iseniz: Önce kendinizi, sonra çocuklarınız teknoloji bağımlısı olmaktan kurtarın !..

      İyi günler..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.