EKİNÖZÜ’NDE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ KONFERNASI VERİLDİ

EKİNÖZÜ’NDE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ KONFERNASI VERİLDİ
Tarihçi Yazar Mehmet Işık, Ekinözü Belediyesinin Yukarı İçmelerde düzenlediği 15 Temmuz Destanı etkinlikleri kapsamında konferans verdi.

Tarihçi Yazar Mehmet Işık, Ekinözü Belediyesinin Yukarı İçmelerde düzenlediği 15 Temmuz Destanı etkinlikleri kapsamında konferans verdi.

Tarihçi Yazar Işık, “Kanla Yazılan Milli İrade Destanı 15 Temmuz” konulu konferansında yaptığı konuşmada, FETÖ terör örgütünün ülkeyi kan gölüne çevirmeye çalıştığı gecede, PKK terör örgütü ve işbirlikçilerinin ülkeyi işgale hazırlandıklarını söyledi.

mehmet-isik.jpg

15 Temmuz’dan bu güne kadar geçen bir yıllık süreçte, içimizdeki hainler ve işbirlikçilerinin ihanet kardeşliğinin tescillendiğine işaret eden Işık,“Bedeli kanla ödenmiş cennet vatanımızın tek bir taşının, ne FETÖ’ye ne PKK’ya nede bir başka hain yapıya hatta onların ağababalarına bile verilemeyeceğini 15 Temmuzda gösteren bu millet, zalimlerin korkulu rüyası olmaya devam etmektedir” dedi.

mehmet-isik6.jpg

15 Temmuz dik duruşununMalazgirt’ten bu yana gelen Hak ile Batılın savaşının özeti olduğuna dikkat çeken Tarihçi Yazar Mehmet Işık, konferansında şunları kaydetti;

“Unutmayın, 15 Temmuz’da biz olduğumuz için, kardeş olduğumuz için, yürek yüreğe omuz omuza verdiğimiz için aynı Çanakkale de olduğu gibi bir destan yazdık. Farklılıklarımızı bir kenara bırakıp bir olduğumuz için diri kaldık. 15 Temmuz, devletimizin kılcal damarlarına kadar sızmış hainlere karşı kazanılmış bir zaferdir.16 Temmuz sabahında doğan güneş, bu toprakların özgürleşmesine, millileşmesine doğmuştur. Bunu korumak hepimizin boynun borcudur.Unutmayın, 15 Temmuz 2016 iki asırdır bizi boğan prangaların kırıldığı tarihtir.15 Temmuz Türk Milletinin yeniden tarih yapmaya and içtiği, tarih yazmaya karar verdiği, büyük yürüyüşün ilk adımıdır.15 Temmuz aynı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi Emperyalizme karşı başkaldırıdır, Siyonizm’in bölgemizde tezgâhladığı tüm oyunların bozulduğu kutlu bir direniş, yeniden ayağa kalkıştır. 15 Temmuz üzerimizdeki ölü toprağının silkelenişi, Kut’ül Amere’de, Kafkaslarda, Kudüs’te ve peygamber şehri Medine’de yarım kalan direnişimizin yeniden hayat bulması, ayağa kalkmasıdır.”

mehmet-isik2.jpg

Türk milletinin tarih boyunca ağlayıp sızlamadığını ve  başkalarının ardına ya da tarihine sığınmadığını hatırlatan Işık, “Tarih boyunca korkmadık, korkmayacağız ve asla diz çökmedik, çökmeyeceğiz! Mazlumun sesi, zalimin korkulu rüyası olmaya devam edeceğiz inşallah” dedi.

Konfernsa katılanlar tarafından ilgiyle dinlenen Tarihçi Yazar Mehmet Işık, gençlere de tavsiyelerde bulunduğu konferansında, Ekinözü’nün yetiştirdiği ve Türk İslam dünyasının önemli şairlerinden Üstad Abdurrahim Karakoç’un, “Hak yol İslâm yazacağız” şiirini okudu.

mehmet-isik4.jpg

“Kanla Yazılan Milli İrade Destanı 15 Temmuz” Konferansına Ekinözü Kaymakamı Cüneyt Caner,  Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar, MHP İlçe Başkanı Tahsin Çiçek ve İstanbul Afşinder Dernek Başkanı ve Kahramanmaraş Dernekler Federansoyonu Genel Başkanı Ahmet Ardıç, TRT Sanatçısı Bekir Develi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanı  Ayşe Taşkıran, Tarihçi Yazar Mehmet Işık, Büyükşehir Belediyesi Elbistan İlçe Koordinatörü Mahzar Türk’ün yanı sıra şehit aileleri, gaziler,  çok sayıda vatandaş katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.