Arığ: “2014’ten Umutluyuz!"

Arığ: “2014’ten Umutluyuz!
Kahramanmaraş’ta inşaat sektörüne yönelik hizmet veren AR-KAR Yapı İnşaat malzemeleri Genel Müdürü Abdussamet Arığ Sektöre yönelik açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş’ta inşaat sektörüne yönelik hizmet veren AR-KAR Yapı İnşaat malzemeleri Genel Müdürü Abdussamet Arığ Sektöre yönelik açıklamalarda bulundu.

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren ve Arığ Ticaret olarak 1998 yılında kurulan firmalarının, 1999 yılında Arkar Yapı İnşaat Mühendislik Limited Şirketi adını alarak şirketleştğini belirten Arı, firma hakkında şu bilgileri verdi: “Firma, Türkiye’nin uluslararası markaları olan E.C.A. Serel, Kütahya Seramik, Söğütsen Seramik, Sanica Küvet ve Radyatör, Franke, Weber Markem Yapı Kimyasalları ve Damla Banyo Mobilya’nın bayiliklerinin yanı sıra taahhüt işleri ve konut üretimi alanında da faaliyet gösteriyor. Firma 800 metrekare alanda faaliyet gösterirken, sezona göre yaklaşık 20 ila 60 kişi arasında istihdam sağlıyor.”

Arığ yaptığı açıklamada şunları kaydetti “Kahramanmaraş İnşaat söktürende büyük potansiyeli olan öncü şehirlerin başında gelmekte bu bağlamda baktığımızda sürekli yeni binalar yapılmakta olup gelişen inşaat sektöründe eğitimli insanların hizmet vermesini ve sektörün canlı tutulması gerektiğini savundu. Sektörün sıkıntıları içerisinde kalifiye eleman sıkıntısı olduğunu da belirten Arı, “Türkiye’de meslek liseleri gerçek kimliğine kavuşturulmalı ve asli görevi olan ara eleman yetiştirmelidir” dedi. İçerisinde bulunduğumuz bu süreçte kentimiz insanı ve memleketimizin bu sektörde hizmet veren firmaları arsa yatırımına fazlaca yönelmelerinden dolayı finans noktasında daralan firmalar yapmış olduğu inşaatları için entegre bağlı olarak çalıştığı firmalara nakit yerine kat karşılığı iş yapmalarından dolayı sektörde ciddi anlamda nakit sıkıntısı oluşmaktadır. Yılın sonuna kadar da bu şekilde devam edeceği kanaatindeyim, fakat önümüzdeki yıl içerisinde farkı bir grafik göreceğiz malumunuz kentsel dönüşüm proje kapsamında Kahramanmaraş Barbaros mahallesi ve Gaybelli mahallesi bunun yanı sıra birkaç bölgemizde yapılacak kentsel dönüşüm projesi faaliyete geçmesiyse bu gidişatın ve işlerin finansal sıkıntının olmayacağı kanaatindeyim.

Arı 2014 yılı itibariyle ilimizin büyük şehir olması ve kentsel dönüşüm projesiyle gelecek yatırımlar bizi umutlandırıyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.