İSO 500’de Sanko’nun 3 Şirketi Yer Aldı

İSO 500’de Sanko’nun 3 Şirketi Yer Aldı
SANKO Holding’in 3 şirketi, İstanbul Sanayi Odası’nca (İSO) açıklanan ''Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu'' arasına girdi.

 

İSO’nun, “üretimden net satışları” baz alarak 2011 verilerine göre hazırladığı listede, Sanko Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. 64.,Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş. 160. ve Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. 202. sırada yer aldı.

Tekstilde dünyanın önde gelen şirketlerinden Sanko Tekstil, çimento ve hazır beton üretiminde Türkiye’nin yükselen yıldızı haline gelen Çimko Çimento ve ambalaj sektöründe ülkemizin dünyadaki gururu olan Süper Film, geçen yıl da listeye girmişti.

DİĞER BAŞARILAR

Bu arada, 2012 yılında SANKO Holding şirketleri ve Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, çeşitli kurumlar tarafından başarılarından dolayı ödüllendirildi.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Ekovitrin Dergisi’nce düzenlenen “Yılın Starları” anketinde, “Yılın Sanayicisi” seçilmişti. Konukoğlu’na ödülünü, İstanbul’daki törende Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay vermişti.

VERGİ REKORTMENLERİ

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı’nca açıklanan Vergi Rekortmenleri Listesi’ne de Konukoğlu ailesi ve SANKO şirketleri damgasını vurmuştu.

Gelir Vergisi Rekortmenleri listesinde ilk 7 sırayı Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zeki Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Adil, Fatih, Sami, Hakan ve Cengiz Konukoğlu, 42. sırayı ise Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Konukoğlu almıştı.

Kurumlar Vergisi Rekortmenleri listesinde ise Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret 1.,Sanko Pazarlama İthalat İhracat 4., Gaziantep Ytong Sanayi 11., Temko İthalat İhracat ve Pazarlama. 21.,Sanko Dış Ticaret. 47. sıradan listeye girmişti.  

MEDYA TAKİP MERKEZİ

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, 2011 yılında Türkiye’de en çok konuşulan işadamları listesinde 6. sırada yer almıştı.

MTM Medya Takip Merkezi’nin 2000’i aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve internet sitesini tarayarak hazırladığı rapora göre, 4 bin 141 haberi yayımlanan Konukoğlu, “Yılın En Çok Konuşulan İşadamları” kategorisinde listeye 6. sıradan girmişti.

İHRACAT BAŞARISI

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nce gerçekleştirilen “2011 Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması” araştırmasında, 103 ülkeye ihracat gerçekleştiren Sanko Dış Ticaret 33. sıradan,  Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret ise 415. sıradan listeye girmişti.

Sektörel – Sermaye Dış Şirketleri arasında Türkiye genelinde 7. olan Sanko Dış Ticaret A.Ş.,  “2011’de İlk 100’ün İhracatını En Çok Artıran Oyuncuları” listesinde ise 8. sırayı almıştı.

SGK’DAN TEŞEKKÜR

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gaziantep İl Müdürlüğü, 2011 yılında “En Çok İşçi Çalıştıran ve Zamanında, Eksiksiz Prim Ödeyen” şirketler arasında 1. olan Sanko Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret., 6. sırayı alan Özel Sani Konukoğlu Hastanesi ve  8’inci olan Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret’i ödüllendirmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.