Kahramanmaraş'a Dev Yatırım: Ticaret Bakanı Bolat Açıkladı!

Kahramanmaraş'a Dev Yatırım: Ticaret Bakanı Bolat Açıkladı!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın liderliğindeki devasa çaba ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın destekleriyle, Kahramanmaraş'ın deprem sonrası toparlanması için 110 milyar dolarlık muazzam bir yatırım ve yeniden yapılanma süreci başlatıldı.

DEPREM SONRASI KAHRAMANMARAŞ'A DESTEK: 110 MİLYAR DOLARLIK BÜYÜK YATIRIM

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin üstünden bir yıl geçtiğini hatırlatarak, yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi ve depremin bölgeye 110 milyar dolara yakın bir bütçe yükü getirdiğini belirtti. Bakan Bolat, hükümetin depremden etkilenen şehirleri ayağa kaldırmak için büyük çaba sarf ettiğini ifade ederek, tarihin en büyük yıkıntı kaldırma ve yeniden imar operasyonunu gerçekleştirdiklerini altını çizdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN DESTEĞİ VE TAMAMLANAN KONUTLARIN TESLİMİ

Bakan Bolat, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın depremden etkilenen illeri ziyaret ederek tamamlanan konutların kura kanalıyla hak sahiplerine teslimini gerçekleştirdiğini belirtti. Ayrıca, depremden etkilenen şehirlerin ekonomik, ticari, sanayi ve tarım sektörleri açısından yeniden faaliyetlerini hızlandırmanın büyük önem taşıdığını altını çizdi.

ESNAF VE İŞLETMELERE YÖNELİK FİNANSAL DESTEKLER

Bakanlık olarak depremin ilk anından itibaren tüm kolaylıklar ve yapılabilecek hizmetleri gerçekleştirdiklerini dile getiren Bolat, Halkbank kanalıyla bölgedeki işletmelere yönelik yüzde 50 faiz indirimli sübvansiyonlu olarak 2,2 milyar liralık finansman destekleri sağlandığını ifade etti. Ayrıca Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) vasıtasıyla Kahramanmaraş'a 1,2 milyar liralık yüzde 50 indirimli, yüzde 100 faiz indirimli kredi destekleri sağlandığını açıkladı.

DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ VE FİNANSAL DESTEKLERİN DEVAMI

Bolat, düşük faizli kredi haberini verirken, önceki ziyaretlerinde depremden en çok etkilenen iller için 100'er milyon liralık kredi ve finansman desteği müjdesi verdiğini hatırlattı. Bu kapsamda, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya vilayetlerindeki esnaf ve sanatkarlar için toplamda 400 milyon lira daha finansman desteği sağlanacağını belirtti. Bu desteklerin bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek, bölgedeki esnaf ve sanatkarların bu desteği olumlu şekilde değerlendirmesini diledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.