ERKOÇ BİZİ KOVAR MI ?

ERKOÇ BİZİ KOVAR MI ?
Gazeteci ve köşe yazarı Bekir Doğan bugün ki yazısında şu konuyu ele aldı;

   Pazar günü Kayseri deyim !..

    4 derece sıcaklık var ama pırıl pırıl bir güneş, öyle ki Talas ‘ın tepesinden baktığımda Erkenek de uçan kuşu göre biliyorsun o kadar net cam gibi temiz bir hava var, berrak havada herkes kendini dışarı atmış.. sokaklar cıvıl cıvıl..

    Sevgi var, aşk var, sevgilisinin elinden tutan kendini sokaklara atmış..

    Sevgilisini alan : parklarda toplu taşıma araçlarında..

    Sokaklarda otomobil yok, ama toplu taşıma araçları tıklım tıklım dolu..!

    Bizde herkes kendi otomobili ile bir yerlere gidiyor, Kayseri de ise toplu taşıma araçlarını insanların kullandığını gördüm..

    Sevgi var, aşk var, sevgililer var !

    Sevgili dedimse : flört yapma anlamında değil, tahmin ediyorum 80-85 yaşlarında bir amca, sevgilisini almış, o da kocasının göğsüne başını koşmuş, toplu taşıma aracı ile gideceği yere gidiyor.. gözleri camdan dışarı bakıyor ve insanları izliyorlar, güneş ışığından yararlanıyorlar.. güneş insanın içini ısıtıyor, yaşama sevinci veriyor..

    Bir başka yaşlı bir amca: eşi hayat arkadaşı ile park da oturmuş çekirdek kırıyor.. güneş’in tadını çıkarıyor.. temiz havanın zevkini alıyor..

    Genç bir çift baktım parmaklarında yüksük var, evli veya nişanlı elinden tutmuş, aşkının elinden tutmuş ona sevgisini vermiş, medeni bir çift, çifte kumrular gibi, otobüs de gidiyorlar.. sevgi var muhabbet var, herkesin bir birine saygısı var, sevgisi var, Kayseri de aşk var.. gençlerin benim gibi saçı ağrımışlara saygısı var yer veriyorlar.. “ Buyur dayı gel otur !” diyorlar.. aşk ve sevgi var..

    Kayseri de aşk var, sevgi var, muhabbet var !

    Sevgilisini alan, üzerine sevgi ilave ederek toplu taşıma araçlarını kullanıyor.. geziyor, parklarda dolaşıyor, güneş ve havanın tadını çıkarıyor.. yedikleri sucuk ve pastırmadan mı ? bilinmez ama büyük aşk ve enerji var..

    Bizim Kayseri ev komşumuz, Sevgilisi (Hanımı) ile el ele tutulmuş kapının önündeler hayırdır komşu dedim: “ Kayseri forum ‘a gidiyoruz biraz hava alıp gezip gelelim , “ dedi..

    Baktım, otobüse binmek için durak yönüne  yola doğru yürüyorlar: seslendim, komşu arabanız yoksa bırakayım mı ?  dedim, komşu: Teşekkür ederim arabamız var,  da orada park da yer bulur muyuz bulamaz mıyız ? bilemiyorum : bu sebeple  toplu taşıma – otobüs daha rahat !  : orada park yeri aramaktan iyidir !” dedi ve gitti..

    Ya bizde böyle mi ?

    Şöyle genel bir bakış yaptım: Kahramanmaraş’ta bir toplu taşıma araçlarımızda bir düzen yok, iki bizde sevgi yok, sevgili yok, aşk yok, bir birimize saygı yok.. sevmek ve sevilmek yok..

    Valimiz Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç, olağanüstü hali de bahane ederek, bir tamim yayınlamalı, sevgilisi olmayan sokaklara çıkamaz diye !

    Böylece : yaşlı genç, herkes eşi ile sokaklara çıkarsa belki sevgi ve saygı gelir diye düşünüyorum..

    Belki böylece : biraz medeniyet, biraz sevgi , biraz saygı , biraz hürmet göre biliriz..!

    Aklıma şu geldi: Hani Kemal Sunal’ın filmi ; Köyünden İstanbul’a gidiyor, tuvalette giriyor ve çıkarken, Tuvaletçi para istemesi üzerine Sunal: “ küçük abdest için para olur mu ? “  diyorsa da , Sunal  para verince aklına geliyor.. köyde niye tuvalet olmasın..

    Köye dönen Kemal Sunal: umuma tuvalet yapıyor, kapısına da ağaya beleş yazsa da, “ Ulan ağanın pokunun üzerine pok olur mu ? diyerek,” falakaya yatırılan , Kemal Sunal ‘ı yine köy den kovuyor..

    Ver elinin İstanbul bu defa Sendikalı çalışmayı ve Patrona karşı direnişi öğreniyor, köyü gelip halkı ayaklandırıyor, falakaya yatarak yine köyden kovuluyor.. bildiğiniz Kemal Sunal filmi .. her yenilik getirdiğinde falakaya yatırılarak köyden kovulmaktadır..

    Bizde Kayseri ye her gelmeye bir yenilik görüyorum : Darphane gibi Para basan hayvanat bahçesini gördüm.. onu yazdım..

    Yolların geçici olarak kapatılıp yapılan anketi gördüm onu yazdım..

    Kazakistan da Merkezi şehir ısıtmasını gördüm onu yazdım..

    Malatya Büyükşehir Belediyesinin Troleybüs seferlerini gördüm onu yazdım..

    Toplu taşımada : otobüs merkezleri ve çalışmalarını gördüm onu yazdım..

    Sosyal Belediyecilik hizmetlerini gördüm onu yazdım..

    Ben de her yurt dışı ve yurt içinde gezdiğimde yeni bir şey öğrenip yazıyorum, böyle devam ederse Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Erkoç, bizi falakaya yatırarak Kahramanmaraş’tan kovması yakın gibi  !..

    Yakın da Maraş’tan kovulacağım gibi geliyor bana ama biz yenilikleri ve gördüklerimizi yazmaya devam edeceğiz..

    Alın sevgilinizi sokaklara çıkın !

    Bula bilirseniz toplu taşıma araçlarını kullanın

    İyi günler..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.