ESAT BEŞER KİMDİR?

ESAT BEŞER KİMDİR?
1979 yılında Samsun'da doğdu. Bilkent Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu.

1979 yılında Samsun'da doğdu. Bilkent Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu.

1998 - 1999 Akademik Yılı Güz Dönemi'ndeki akademik araştırmalarındaki üstün başarısı üzerine, Bilkent Üniversitesi Şeref Listesi'ne girdi. 2003 - 2004 eğitim öğretim döneminde, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği programına katıldı.

Okurken, Bilkent Üniversitesi BilWrite Akademik İngilizce Destek Ünitesi'nde, Öğrenci Rehberliği görevinde bulundu. SIGART Artificial Intelligence (Yapay Zeka) Kulübü ile Bilkent Çocuk İşçiliği ve Mücadele Kulübü'nde aktif olarak görev aldı. Bilkent Üniversitesi'nin düzenlemiş olduğu "Olumsuz Duygularla Başa Çıkma Grubu," "Kişilerarası İletişim" ve "Yaşayan Değerler Çalışma Grubu" seminerlerine katılarak, başarı belgelerine layık görüldü.

UNICEF Türkiye Milli Komitesi ile temasta bulundu. Aktivitelerine katıldı.

İngilizce'ye meraklı Beşer'in bu merakı, çocukluk yıllarına dayanmaktadır. 1993 yılında, İngiltere'de Bosworth Tutorial Koleji'ne gitti.

2005 yılında, Samsun'da bazı yerel gazetelerde köşe yazarlığına başladı. Samsun'daki ilklere yer verdiği "Samsun'a Katkıda Bulunanlar" ve peşi sıra "Dünde Bugün" ile kendi öykülerini derledi. Ardından, Sivil Toplum Örgütleri hakkında araştırma yapmaya ilgi duymaya başladı. Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği'ne yaptığı kitap bağışı ve bilgi kaynaklarının paylaşımındaki özverisiyle, Yerel Gündem 21'e yönelik bir ilki gerçekleştirerek, kitap bağışı kampanyası başlattı. "Roman Türkler ve Politik Kulvar," "Balkanlarda Bilinmeyenler," "İçimizden Birileri" ve "Samsun'da Türk Dünyası ve Samsun Türk Ocağı" yazı dizileriyle, yereldeki birtakım Sivil Toplum Örgütlerini tanıtmaya yönelik çalışmalara imza attı. Bu çalışmalarını derleyip, kitap haline getirdi; "Balkanlarda Bilinmeyenler" (30 Kasım 2007), "İçimizden Birileri" (18 Temmuz 2008) ve "Samsun'da Türk Dünyası ve Samsun Türk Ocağı" (20 Ekim 2008).

Esat Beşer, Ankara, İstanbul ve Samsun'da İngilizce Öğretmenliği ve Kurum Müdürlüğü görevinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.