ESHAB-I KEHF CAMİSİ VE KÜLLİYE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

ESHAB-I KEHF CAMİSİ VE KÜLLİYE ÇALIŞMALARI BAŞLADI
İnşası devam eden cami ve külliyenin etrafında bulunan atıl haldeki bazı binalar, projenin çevre düzenlemesine yönelik satın alınarak yıkılmaya başlandı

İnşası devam eden cami ve külliyenin etrafında bulunan atıl haldeki bazı binalar, projenin çevre düzenlemesine yönelik satın alınarak yıkılmaya başlandı

Afşin ilçesinde yaptırılmaya başlanan Eshab-ı Kehf Camisi ve Külliyesi'nin etrafındaki binalar, yapılacak çevre düzenlemesi çalışmaları için satın alınarak yıktırılmaya başlandı.

Afşin ilçe merkezinde 3 bin 300 metrekare alanda inşa edilmeye başlanan Eshab-ı Kehf Camisi ve Külliyesi için çalışmalar devam ediyor.

Proje kapsamında, çevre düzenlemesine yönelik yapı etrafında bulunan eski ve atıl binalar, satın alınarak yıkılmaya başlandı.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

Afşin ilçesinin sembolü olacak, kalıcı bir eser bırakmak için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Budan, şunları kaydetti:

"Türkiye Diyanet Vakfı desteğiyle yapımına başlanan Eshab-ı Kehf Camisi ve Külliyemizde kaba inşaatımız devam ediyor. 3 bin 300 metrekare gibi bir alana inşa edilen külliyenin çevresindeki atıl binaları temizliyoruz. Cami önünde hem görüntü hem de güvenlik anlamında hoş olmayan eski ve atıl binaların yıkımını gerçekleştirdik. Burası vatandaşlarımızın sadece ibadet için geleceği bir mekan olmayacak. Külliyenin içerisinde öğrencilerimiz için kütüphanemiz olacak. Burada öğrencilerimiz hem derslerine çalışacak hem de kitap okuma faaliyetlerinde bulunabilecekler. Ayrıca 350 kişilik konferans salonumuz bulunuyor. Dolayısıyla burası bir yaşam alanı olacak. Şu anda inşaatın dışındaki çevre düzenlemesi ve açma anlamında çok önemli adım attık."

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.